![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam pobieram dane z tabeli wiem jak zrobić aby wyswietlic je tak:
a a a a a a a b b b b b c c c c c d ale nie mogę zmeczyc jak zrobic aby wyswietlać je tak : a b c a b c a b c a b d a c d b c d czy ktos to zwalczy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może pokażesz kawałek kodu i strukture tabeli, bo póki co będzie ciężko cos poradzic
-------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no cóż wyciagam z bazy danych dane ...
no i cóż chcę aby $x[nazwa] wyswietlalo sie np. w 3 kolumnach w taki sposob jak zademonstrowałem na poczatku |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co jest wyświetlane to jest tylko zawartość pola nazwa, tak? I to jest sortowane wg. jakiegoś klucza czy jak, bo nie kumam? te nazwy sie powtarzają?
|
|
|
![]()
|
|
sortowane wedlug alfabetu nazwy kateogrii nie nie powtarzaja sie
|
|
|
![]()
|
|
czyżby chodziło Ci o
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Transpozycja macierzy to sie nazywa, kod stary ale dziala:
teraz trzeba tylko wyswietlic to w $nowa_ilosc_kolumn kolumnach -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
ale skoro ja pobieram to z bazy danych to nie mam takiej postaci tablicy array(1,2,3,4,5,6,7,8,9,10) tylko mam tablice asocjacyjną ..
$zmienna[element] itd... czy to zadziała ? a pozatym to chyba nie zadziała mi chodzi i pobranie danych z bazy i umieszczenie ich w tabeli ... <table> ... itd. .. aby po wyswietleniu według alfabetu dane nie ustawiały się tak: a a a a a b b b b c c c tylko tak : a a b a b c a b c a b c Ten post edytował pawelgdz 16.03.2006, 15:31:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php tak naprawde kazda tablica jest asocjacyjna tylko niekiedy stringi bedace wartosciami kluczy sa cyframi.
poza tym array(1,2,3); jest rowne array('0'=>1, '1'=>2, '2'=>3); ponadto w skrypcie dr_bonzo sortowanie jest po wartosci a nie po kluczu wiec postac klucza nie ma znaczenia. Ten post edytował bigZbig 16.03.2006, 16:01:18 -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
ale moją "tablice" reprezentują stringi a nie liczby czyli
$zmienna['nazwa']; moze ktos by mi to uwizualnił bo nie rozumiem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 06:45 |