![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po kolei(chodzi o sklep internetowy).
Mam sobie jakąś stronę w miejscu gdzie jest miejsce na sklep robie - wszystko standart jest ok plik sklep.php, edytuje przez formularz (taki plan)+mysql, jako pamięc tego co już wpisałem. Moje pytanie. Jak zrobić, żeby implementować tam obrazki produktów, właśnie przez formularz. (jak ustawić obrazki i tak dalej to jest na forum znajde sobie naucze się ![]() Ale tego zagadnienia nie widziałem Czy te obrazki, jakoś zapisują się na dysku? - np. przez fwrit() ? Czy jest jakaś klasa która pozwala wyświetlić obrazek z podenego pliku który wcześniej jest zapisany gdzieś na twardzielu czyli coś ale:
gdzie mam
Tyle że nie posyłający do klasy phpmail. A poporstu wyświetlający w jakiś tam konkretnym miescu sam obrazek ze ściężki
Jak jest to mało jasne to dajcie znać postaram się to jakoś uprościć. Ten post edytował Wykrywacz 17.03.2006, 10:49:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat implementować chyba uploadowaćszukaj na forum pod hasłem upload... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykrywacz, pamiętasz $_FILES, którą wałkowaliśmy niedawno? No to teraz użyj copy() (w manualu masz co i jak) i przekopiuj plik z tymczasowej lokalizacji w docelową. Masz do tego już wszelkie potrzebne informacje.
@LBO: po raz ostatni proszę przestań bawić się w moderatora! Masz coś konkretnego do powiedzenia to mów, ale uwagi "szukaj na forum" zachowaj dla siebie! -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok z fotemi wyszło wszystko ładnie.
Czy możecie mi tylko powiedzieć, jak się nazywa instrukcja, bądz czy to ma być na pętli, o co chodzi. Zdefiniowanie text do sklepu + wsadzenie obrazka żaden problem, a teraz jak zrobić żeby można było wstawiać następne i żeby nowe nie wchodziło w miejsce starego a pojawiało się jako kolejny produkt. Proszę tylko żebyście dali mi wskazówkę znajdywanie samemu rozwiązania jest znacznie fajniejsze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:04 |