![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposob zrobic petle w smarty ?
myslalem o czyms takim
czy to dobry pomysl ? -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze zly bo to nie dziala? ;-)
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyklad zastosowania petli foreach w smarty znajdziesz w dokumentacji Smarty.
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dopiero dzisiaj beda mi potrzebne petle w smarty no i teraz czytam sobie ta dokumentacje i proboje tak
no ale jak ja chce do tej petli wrzucac wiecej niz jedna wartosc ? np link, autor, opis, screen, komenty, itd ? -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
robisz tak jak ci napisal sf, czyli masz tablicę, ktorej kazy element to tablica, a potem w smarty:
Kod <table>
{foreach from=$data item=row} <tr> <td>{$row.link}</td> <td>{$row.opis}</td> ..... </tr> {/foreach} </table> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
napisalem sobie tak
plik tpl i efekt tego... http://bzdury.pliki.pl/main.php w bazie jest tylko jeden rekord i skeszowany wyglada on tak Kod a:1:{i:0;a:2:{i:0;s:9:"testowy 1";i:1;s:12:"www.pliki.pl";}} dlaczego wyswietla to taki dziwny wynik ? -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
masz zrobic tablicę, ktorej elementy to tez tablice. ty w tej chwili tego nie robisz...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ach no to teraz wszystko jasne ;] dzieki wielkie
![]() -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobrze a jeśli NIE mam tablicy asocjacyjnej.. a chciałbym zrobić cos tabele:
gdzie w miejscu kropek podstawione by były wszystkie wywołania tablicy od 0 do końca.. jak cos takiego zrobić w smarty, (w php mozna to zrobic prosta petla for, a tutaj nie za bardzo) - z ta petla foreach się troche pogubiłem ... czy mógłby ktoś pomóc..? Ten post edytował Saddam92 25.11.2006, 21:53:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:21 |