![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem i juz nie wiem gdzie szukac przyczyny. mam na swoim jednym serverze prosty plik tekstowy ktory zawiera najnowsza wersje skryptu. na innym serverze chcialem po porstu dodac wyswietlanie najnowszej wersji. w tym celu napisalem prosta linijke:
i wywala mi blad: failed to open stream: Permission denied tylko ze: na zdalnym serverze prawa do odczytu sa, zreszta to przeciez idzie po HTTP, wiec to tamtejszy Apache to otwiera. jak odpalam taki skrypt przez php-cli to poprawnie wypisuje ta wersje. jak odpalam go przez php-cli to nawet przy sudo apache nie ma problemu. w php.ini oczywiscie ustawione allow_url_fopen na on. mam dostep do shell'a i to na roota takze z jakakolwiek konfiguracja nie bedzie problemu, tylko nie wiec co trzeba skonfigurowac. -------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 16:23 |