![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki oto skrypt:
Losuje on obrazek i go wyświetla, ale zależy mi by obrazek losowany był ze wskazanego FOLDERU (a nie tak jak w skrypcie powyżej ze wskazanych plików) oraz by obrazek ten był linkiem, ale nie do obrazka. W folderze mam obrazki, powiedzmy x1.jpg, x2.jpg i tak dalej. Chciałbym, żeby po wylosowaniu np: x1.jpg obrazek wyświetlał się jako link do mojej strony w taki fomracie: www.mojastrona.pl/xxxxx.php=x1 (gdzie wlasnie x1 to nazwa wylosowanego obrazka, ale bez JPG). Trochę to zamotałem, ale może ktoś pomoże. Z góry dziekuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze Ci sie przyda?
Uzycie
Klasa pisana z reki - nie gwarantuje ze zadziala edit ----------------------- Poprawienie i sprawdzenie dzialania klasy Ten post edytował bigZbig 16.03.2006, 08:53:16 -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, ale to jeszcze nie rozwiązuje problemu z robieniem linka z obrazka, a właśnie z tym mam największy kłopot :-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw $tmp = explode('.', $obrazek);
a pozniej <a href=jakis.adres?costam='.$tmp[0]> -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Cytat
Wyskakuje błąd w trzeciej linii ... Kszychu: dzięki, zadziałało elegancko ze skryptem, który losuje zdeklarowane obrazki, więc pewnie też zadziała ze skryptem powyższym ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a includujesz gdzies plik z klasa listDir()
![]() |
|
|
![]()
|
|
Plik z klasą includowałem.
EDIT: hmmm, w sumie teraz wrzuciłem klasę do tego samego pliku i wyskakuje błąd w linii 32:
"Parse error: parse error, unexpected T_RETURN in /home/jakubos/domains/goline.pl/public_html/img.php on line 32" Ten post edytował jakuboss 15.03.2006, 18:39:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wyskakuje błąd w trzeciej linii ... podaj tekst błędu... |
|
|
![]()
|
|
Edytowałem posta wyżej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@jakuboss - poprawilem klase z mojego wczesniejszego posta. Teraz powinno wszystko dzialac
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 14:54 |