![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem prosty skrytp - coś jak księga gości :
![]() ![]() Czy może ktoś mi go przepisać pod wyłączone globalne zmienne - chodzi o przenoszenie zmiennych miedzy formularzami (a serwer na który pisze ma register_global=off)- zrozumienie postępowania gdy zmienne są wyłaczone - wielkie dzięki ![]() -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
gdy masz wylaczone zmienne globalne, do zmiennych musisz sie odowlywac bezposrednio z tablic $_POST, $_GET, $_SESSION...
czyli np. $_POST['text'] sam se przepisz ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepisałem - informacja o niezdefiniowanej zmiennej - książke od php 5 będe miał w przyszłym tygodniu - błagam nie każcie mi czekać ![]() -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat błagam nie każcie mi czekać Blagam, zlituj się nad nami ![]() ![]() a ze ze mnie domyslna bestia... ![]() jak nie okreslisz metody wysylanie formularza, domyslnie jest wysylane url'em, czyli $_GET['text'] a nie $_POST['text'] daj tak:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zrozumiałem - Pozdrawiam i obiecuję poprawę
![]() -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
jeszce jedna zdrowa zasada.
Nie należy nadpisywać wartości zmiennych w POST i GET - w końcu w całym skrypcie chciałoby się mieć pewność, że właśnie to co w nich jest - przyszło od usera. W sytuacji, gdy potrzebujesz coś dodać - przepisuje się wartość Z $_POST do 'normalnej', prywatnej, zmiennej. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem - zaraz po pobraniu $_POST[''] przypisuje do zmiennej - ale jescze jedno pytanie dot. wyżej opisanego skryptu - gdy dodam wpis i odświerze stronę powiela się ostatni wpis w pole textowe....pomimo iż po wykonaniu skryptu wartoś przekazana zmiennej jest wartością null ? Dlaczego ?
edit:ale tylko gdy coś wpiszę w input - text - w innym przypadku po f5 nie ma nowego wpisu.? - czy istnieje jakaś funkcja która nie pozwoli skryptowi wysłać POSTDATA ? Ten post edytował jastu 14.03.2006, 14:38:19 -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:02 |