![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W głownym formularzu wywoluje nowe okienko pop-up w ktorym jest pole input, nie znam zbyt dobrze JS, a moje pytanie brzmi: jak przekazac zmienne z formularza w pop-up do formularza głownego ? z gory dzieki za pomoc pozdr. Astarot -------------------- torrenty
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
window.opener.nazwa_formularza.nazwa_pola.value = wartosc
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje za szybka odpowiedz, niestety powyzej podany kod nie dziala, moze w zly sposob go uzywam:
frmularz glowny : <form action="zap_ofertowe_zapisz.php" method="post" id="f1" name="zap_ofertowe_dodaj"> <input type="text" name="wybrane_firmy">.... formularz z pop-up: <form action="" method="post" name="form_firmy"> <input type="text" value=""> <input type="button" onclick="window.opener.zap_ofertowe_dodaj.wybrane_firmy.value = wartosc" > </form> Ten post edytował Astarot 14.03.2006, 12:56:52 -------------------- torrenty
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak:
<input type="button" onclick="java script:window.opener.zap_ofertowe_dodaj.wybrane_firmy.value = wartosc;" > Oczywiście zamiast wartosc powinieneś tam wstawić coś konkretnego, np document.form_firmy.jakies_pole.value -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Niestety.. powyzszy kod tez nie przekazuje jakiegokolwiek tekstu dla imputa.
okienko pop-up wywoluje taka funkcja: function otworz() { noweOkno = window.open('zap_ofertowe_firmy.php', 'okienko', 'menubar=no, toolbar=no, location=no, scrollbars=no, resizable=no, status=no, width=180, height=200, left=480, top=200'); noweOkno.focus(); } zap_ofertowe_firmy.php <- to w tym pliku otwartym jako pop-up jest caly formularz i button ktory chce przeslac.. w podobnym skrypcie kalendarza znalazlem nieco inna konstrukcje przekazywania zmiennych echo '<a href="#" onclick="opener.document.getElementById(\'f1\').'.$p.'.value=\''; echo $rok.'-'.$miesiac.'-'.$d.'\'; window.close();">'.$i.'</a> niestety ta metoda tez nie przyniosla oczekiwanych rezultatow, moze wciaz cos robie zle ![]() -------------------- torrenty
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeanalizuj sobie ten kod.
index.htm: popup.htm: |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzieki chlopaki, kod dziala swietnie dla imputow, mam jeszcze jedno pytanie
czy mozliwe jest powiazanie ze soba w ten sposob dwoch pol select, tak by moc stworzyc dynamiczna liste(przez js dodawac nowe pozycje)? dzieki. -------------------- torrenty
|
|
|
![]()
|
|
Jest możliwe, ale dużo z tym dłubania i nie jest to efektywne. Wiem, bo sam kiedyś takie coś robiłem.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
hmm.. w sumie nie jest mi potrzebna dynamiczna lista, zwykly textowy input mi wystarcza, jedyną przeszkodą jaka stoi mi na drodze jest to że jeśli z listy(multiple) wybieram kilka pozycji do do imputa przesylana jest tylko jedna, czy da się w jakis w miaręprosty sposób przesłać do imputa kilka wartości ?
-------------------- torrenty
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 20:47 |