![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc mam taki oto kod [php:1:1dfde62bfc] <?php if (!isset($art)) { die ("Nie określono żadnego dokumentu!"); } $plik=fopen($art, "r"); $size=filesize($art); $data=fread($plik, $size); fclose($file); $stripped=strip_tags($data); print(" <script> function drukuj() { if (!window.print) { alert('Musisz mieć Netscape Comunikator 3.x lub Internet Explorer 4, naby użyć przycisku drukowania!'); } else { window.print() }} </script> <input type='button' onClick='drukuj()' value='Wydrukuj ofertę!'> <pre>$stripped</pre> <script> function drukuj() { if (!window.print) { alert('Musisz mieć Netscape Comunikator 3.x lub Internet Explorer 4, naby użyć przycisku drukowania!'); } else { window.print() }} </script> <input type='button' onClick='drukuj()' value='Wydrukuj ofertę!'> <br><a href='java script:window.close()' class='szary'><h6>ZAMKNIJ OKNO</h6></a>"); ?>[/php:1:1dfde62bfc] i powinien on być odowiedzialny za drukowanie, na serwerze register globals jest na off i podejrzewam że w tym tkwi problem tylko nie wiem o które zmienne chodzi wtym skrypcie i skąd są one przekazywane itp. z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat na serwerze register globals jest na off i podejrzewam że w tym tkwi problem bingo ;)
1) jesli zmienna przechodzi przez GETa widac ja w adresie. musisz wiec zmeinic wszystkie $kotki na $_GET["kotki"]. Jesli przez post $_POST["ala"]. 2) jesli chcesz umiec porpawiac kod php musisz nauczyc sie czytac i rozumiec kod - bez tego ani rusz! teraz kod [php:1:2328c288fb] <?php if (!isset($art)) .. ?>[/php:1:2328c288fb]Jak widac tutaj szuka zmeinnej $art - nie deklarujesz jej wczesniej wiec pewnie miala byc przekazana przez geta lub posta. musisz wiec zamienic wszystkie $art albo na $_GET['art'] albo $_POST['art']. ale to nie koniec zabawy: [php:1:2328c288fb] $plik=fopen($art, "r"); .. fclose($file); [/php:1:2328c288fb]tutaj masz blad - musisz sie zdecydowac czy $file czy $plik. Otwierasz jedno a zamykasz drugie mister ;) Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzięki już skumałem to zagadnienie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 01:43 |