![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem do rozwiazania ( help plz ): Mam katalog widoczny prze przegladarke ( udostepniony przez apacha ), w ktorym znajduje sie kilka plikow html. Teraz, chce utworzyc plik php, ktory po uruchomieniu umozliwi wyswietlenie na stronie wszystkich html'ow znajdujacych sie w bierzacym katalogu. Udalo mi sie przerobic jeden skrypt, ale umozliwia on tylko wyswietlenie plikow html, a nie daje mozliwosci wyswietlenia ich ![]() Jesli ktokolwiek moze mi podpowiedziec co zrobic bede bardzo zobowiazany Oto kod: [php:1:f76864333a]<?php <BR><BR>wybierz plik <BR> <?php $viewExt = '.html|.txt'; $dirHandle = opendir("/var/www/htdocs/"); while ($file = readdir($dirHandle)) { if ($file != '.' && $file != '..' && eregi("($viewExt)$",$file) && !eregi("^index.",$file)) { $stack[] = $file; // append filename to an array } } if ($stack>0) { closedir($dirHandle); sort($stack); foreach($stack as $value) { //echo ("<a href="opt.php?login=$login&passver=$passver&engine=filedel2&file=$value">$value</A><BR>"); echo ("<a href="index.php?=$value">$value</A><BR>"); } } ?> [/php:1:f76864333a] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
errr...ok zapomnialem zrobic dopisku Mega Newb wiec jak bys mi mogl powiedziec jak wyglada znacznik BBCode plz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
anyone help me? :?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ...
ale umozliwia on tylko wyswietlenie plikow html, a nie daje mozliwosci wyswietlenia ich ![]() ... ? maslo maslane... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyswietla tylko pliki txt jak cos mozna zmienic na inne rozszezenie
[php:1:00faf9ef40]<?php $katalog="usersi"; //podaj sciezke do katalogu $kartoteka=opendir($katalog); while($plik=readdir($kartoteka)) { if($plik!="." && $plik!=".." && ereg(".txt$",$plik)) //tu zmieniamy rozszerzenie { if(substr_count($plik,".")!=0) { $plik=$katalog."/".$plik; echo "$plik"; echo"<a href='$PHP_SELF?x=1&value=$plik'>kliknij</a><br>"; } } } if($_GET[x]=='1') { echo "<hr>$_GET[value]<br>"; echo"tresc pliku<br>"; readfile("$_GET[value]"); } ?>[/php:1:00faf9ef40] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
[php:1:a5bdf5afba]<?php chdir("katalog"); foreach(glob("*.html") AS $plik) { echo "<br><hr><br>"; include ($plik); } chdir(".."); ?>[/php:1:a5bdf5afba] Czy o to chodziło? Bo za chiny nie mogłem zrozumieć... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 17:50 |