![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
generujse sobie w php jakis kod ...
i w tym samym dokumencie go wyswietlam ... niestety to co chce wyswietlic jest szersze niz strona i mi ja rozwala, wiec wpadlem na pomysl, ze wsadze to cos w <iframe>, niestety iframe potrzebuje src="" ... a bez tego to co generuje pomiedzy znacznikami iframe niewidac ... jak rozwiazac ten problem ? zeby wypelnic iframe, z poziomu jednego skryptu, jednej strony ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzysz drugi plik i ten plik ładujesz do src=""... Inaczej się nie da.
Ale ty coś kombinujesz, i źle kombinujesz. Jeśli output z php jest szerszy niż strona to to nie jest materiał na iframe, tylko lepsze rozplanowanie strony lub ustawienie szerokości w CSS. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to bez przewijania sie nie obejdzie. Rozmiaru obiektu nie zmniesze ... bo sens straci (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
ew. jak jak by tak stringa pociac na jakies mniejsze np, co 50 znakow ... ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zamiast iframe możesz umieścić DIV scrolowany.
Tutaj nie uzyłem iframe, a mimo to jedna z pozycji menu się ładnie scroluje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:01 |