![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Includuje plik article.php poprzez
czyli index.php?page=articles to jasne articles.php
powiedzmy, że w bazie mam tylko 10 artykułów. Jak powinien wyglądać kod, dzięki któremu kiedy wpiszemy index.php?page=articles&id=0 index.php?page=articles&id=11 index.php?page=articles zaincluduje plik articles_index.php ? Tylko proszę bez switch, bo nie chcę za każdym razem grzebać w kodzie. Do bazy wrzucam zwykłą pętelkę: I chcę wyciągnąć to z bazy do pliku i pokazuje mi się tylko: Kod: Cytat "); $a++; } ?> Dlaczego nie chce mi pokazać serii zdjęć od 1 do 37? (kiedy pętla jest w pliku pojawiają się zdjęcia, kiedy jest w bazie - nie) Pytanie zamieściłem również na innym forum, ale od dłuższego czasu nie dostałem konkretnej odpowiedzi, dlatego zamieszczam tu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
2. Wrzucasz kod php do bazy danych ![]() a. Używasz kodu php żeby wrzucić kod php do bazy danych b. Używasz kodu php żeby wyciągnąć kod php z bazy i potem wyciągnięty kod php wykonać ![]() ![]() Nie wydaje Ci się że coś tu nie gra ? Pomijam już fakt, jak baza danych zachowuje się po wsadzeniu tam php, bo nie robiłem nigdy takich rzeczy. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest możliwe wsadzanie kodu php do bazy. Zauważyłem to przy php-fusion w stronach informacyjnych.
Ja po to wsadzam pętle do bazy, ponieważ w bazie trzymam artykuły, a nie każdy artykuł ma galerię, więc nie mogę wbudować pętli do pliku. Chyba, że macie jakiś lepszy pomysł. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:51 |