![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Skąd: Z nikąd Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Mam przechowywane w tablicy dane do wysietlenia (HTML z tabelki).
I teraz wyswietlam kilka takich tabelek (jedna pod droga):
I tak w jednym echo uzywam ok 300 zmiennych. Czy to nie meczy serwera? Szybszym rozwiazaniem jest? ![]()
Ten post edytował koskitos 11.03.2006, 10:52:47 -------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Proszę poprawić temat na zgodny z zasadami pisania na tym forum;
2. Co ty masz w tych tabelkach, bo wyślietlanie tego tak to delikatnie poroniony pomysł; 3. Może powinieneś to w pętli robić (?); 4. Dla serwera taka ilość echo to żaden problem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Skąd: Z nikąd Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
1. done
2. ze co? Mam wzor tabelki w tablicy. Potem wywietlajac dane, uzywam tylko $tablica[]. Cała tabelka jest podzielona na odpowiednie części.\ Masz jakis lepszy pomysl? ![]() 3. Tu nie chodzi o petle. Wyswietlam sobie jak chce. 4. Wlasnie. Podalem dwa sposoby, ktory jest szybszy? Może to bez różnicy? Nie wiem, czy łączenie 300 zmeinnych w jeden i wyswietlenie nie jest meczace dla serva? Moze lepiej je rozbic na kilka echo jak pokazalem w drugim sposobie? -------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie sadze, ze jest meczace dla serva... przeciez np. output buffeirng: on nie robi nic innego jak trzyma caly wynik skryptu w pamieci...
|
|
|
![]()
|
|
wiec, to bez roznicy?
-------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmmm... chyba tia, ale wyjasnij mi po co... bo pomysl wydaje sie poroniony - tak samo jak te pytania typu: "co jest szybsze - echo czy print)
|
|
|
![]()
|
|
kurde, jaki pomysl?
ze co, ze przechowuje dane tabeli w tablicy? A niby jak to mam lepiej zrobic? -------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(koskitos @ 2006-03-11 11:14:33) kurde, jaki pomysl? Masz tablicę z 300-toma elementami i każdy element wywalasz przez echo. Co masz w tej tablicy? |
|
|
![]()
|
|
Ludzie, nauczcie się czytać!
Mam tablice z 10 elementami, w której przechowuje tabelę w HTML'u. Wyswietlam w zaleznosci od potrzeby wybrane elementy. Ale naraz wysiwietlam ich czasem 300 w jednym echo. Ten post edytował koskitos 11.03.2006, 11:38:44 -------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(koskitos @ 2006-03-11 11:34:13) Ludzie, nauczcie się czytać! kolego, bez takich prosze... :/ Cytat Mam tablice z 10 elementami, w której przechowuje tabelę w HTML'u. Wyswietlam w zaleznosci od potrzeby wybrane elementy. Ale naraz wysiwietlam ich czasem 300 w jednym echo. jak sobie pomysle, zeby recznie wpisywac 300 elementow do jednego echo... ![]() Ten post edytował LBO 11.03.2006, 11:46:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Cytat kolego, bez takich prosze... :/ hę? ![]() A człowiekiem, to Ty nie jesteś? a wogóle kim to Ty tu jesteś? czytać nie umiesz, to co Ci zrobię? Cytat jak sobie pomysle, zeby recznie wpisywac 300 elementow do jednego echo... Skąd wiesz, że ręcznie? ![]() A wogóle, to "nieczłowieku" znajdź mi lepszy sposob na to? Jak mam wyswietlic ok 10 tabel o roznych struktorach, to jak sobie to wyobrazasz? Mam to wyczarowac? ![]() -------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]()
|
|
Piszesz ciągle
Cytat(koskitos @ 2006-03-11 10:35:14) I tak w jednym echo uzywam ok 300 zmiennych. Cytat(koskitos @ 2006-03-11 10:57:19) Nie wiem, czy łączenie 300 zmeinnych w jeden i (...) A tu nagle: Cytat(koskitos @ 2006-03-11 11:34:13) Mam tablice z 10 elementami, w której przechowuje tabelę w HTML'u. Wyswietlam w zaleznosci od potrzeby wybrane elementy. Ale naraz wysiwietlam ich czasem 300 w jednym echo. Pokaż Ty mi palcem gdzie wspomniałes o tym wcześniej? I jeszcze się unsisz, że czytać nie potrafimy. My potrafimy czytać, tylko jak się wysłowić nie potrafisz to powstają rozbieżności. Nam chodzi o te Twoje 300 elementów. Kod który podałeś nie wkazuje żebyś uzywał tam jakiejś pętli czy czegoś, stąd nasz osąd że tym sposobem wyświetlanie 300-tu elementów jest poronionym pomysłem. A, że nie opisałeś tego dokładniej, to takie są rezultaty. Nie jest to powodem to przesadzania. Zachowuj się kulturalnie i nie obrażaj innych użytkowników forum. Koniec tego tematu, nie chcę juz o tym dyskusji. Wracamy do meritum sprawy. |
|
|
![]()
|
|
Cytat hę? blink.gif A człowiekiem, to Ty nie jesteś? a wogóle kim to Ty tu jesteś? czytać nie umiesz, to co Ci zrobię? chyba sie zapedzasz za bardzo, chcialem Ci pomoc - wyraziłem swoje zdanie... przydaloby ci sie troche kultury o oglady Cytat Skąd wiesz, że ręcznie? z cytatu ponizej ![]() Cytat A wogóle, to "nieczłowieku" znajdź mi lepszy sposob na to? zawsze jest sposob... arrays same w sobie maja jakas upozadkowana strukture... a jezeli dane wejsciowe sa chaotyczne to od programisty zalezy zeby je pogrupowac/upozadkowac... oczywiscie to zalezy jakim programista sie jest bo do wszystkiego mozna znalezc optymalny algorytm, trzeba poszukac, pomyslec, a nie wsadzac ludziom probujacym Ci pomoc... Ten post edytował LBO 11.03.2006, 13:16:36 |
|
|
![]()
|
|
LBO, skonczmy z tym
![]() Cytat z cytatu ponizej tongue.gif Nie wiem jak to ująć. To cytat z postu po Twojej wypowiedzi! ![]() Cytat TY: poczytaj, przemysl, napisz.... i nie zmyslaj....jak sobie pomysle, zeby recznie wpisywac 300 elementow do jednego echo... sad.gif JA: Skąd wiesz, że ręcznie? blink.gif A wogóle, to "nieczłowieku" znajdź mi lepszy sposob na to? Jak mam wyswietlic ok 10 tabel o roznych struktorach, to jak sobie to wyobrazasz? Mam to wyczarowac? blink.gif TY: z cytatu ponizej A wogóle, to ".... Ja chcialem krotkiej odpowiedzi: szybsze 1, czy szybsze 2, bez roznicy. wyswietlam tak jak chce, to nie istotne. jedyne co moge tu zautomatyzowac, to wiersze - i tak tez zrobilem. mike_mech, ok. palcem nie pokaze ;p . zle mnie zrozumieliscie... ja widze logike w moich wypowiedziach... wynika, to innego spostrzegania "zmiennej". wedlug mnie tablica, to uporządkowane zmienne, a nie jedna zmienna. Zresztą tablica jest uporządkowaną mapą. Wedlug mnie zmiennych. Problem rozwiazany juz dawno. Topic do zamkniecia. dzieki za info Ten post edytował koskitos 11.03.2006, 12:46:45 -------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ja chcialem krotkiej odpowiedzi: szybsze 1, czy szybsze 2, bez roznicy To wez i zmiez (microtime()).Z twojego kodu wynika ze mozna by go zoptymalizowac, np. uzyc implode() zamiast
dlatego zadawali ci tyle pytan. Jesli nie chcesz tego optymalizowac to nie, jesli jednk chcesz to pokaz jakie dane wrzucasz do tych tabel i co chcesz osiagnac. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
hmmm.
nie wiem po co implode. dane wyswietlam w roznej kolejnosci. dany klucz do dana czesc tabeli, ktora wystepuje w roznych miejscach (nie wystepuje zawsze obok określonych kluczy - jest roznie). Ten post edytował koskitos 11.03.2006, 15:03:48 -------------------- kOskiToS :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 21:27 |