![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Zdecydowałem się poprosić o pomoc gdyż już brak mi sił i nowych pomysłów. Otóż jestem w trakcie tworzenia malutkiego projektu, którego celem jest generowanie plików *.vcs z osobistego kalendarza na stronie www. Co ciekawe wszystko mam juz gotowe czyli baze danych jak równiez podstrony w php, lecz problem pojawil się z pobieraniem danych z Mysql do pliku php. Muszę tu nadmienić że jestem bardzo początkującym programistą w php. ( wcześniej robiłem strony tylko w html-u). Struktura bazy : Pole Typ Atrybuty Null Domyślnie Dodatkowy Działanie bt varchar(5) Nie dep char(3) Nie arival char(3) Nie std time Nie 00:00:00 sta time Nie 00:00:00 ID int(3) Nie auto_increment Pomijam już że na początku chciałem aby strona zwracała rekord bazy danych poprzez wybranie pola OPTION, ponieważ teraz mam nawet problem z wyświetleniem czego kolwiek z tej bazy :-( Komunikat jaki dostaje to : Parse error: parse error in c:\usr\apache\httpd\html\baza\pokaz.php on line 3 A oto i skrypt : <?php $conn = mysql_connect("127.0.0.1","root","krasnal"); // 1 mysql_db_select("baltic"); $zapytanie = "SELECT * FROM winter;" // 2 $wynik = mysql_query($zapytanie); // 3 echo <<< TRESC <table width="400" cellpadding="0" cellspacing="0"> // 4 TRESC; while($wpis = mysql_fetch_assoc($wynik)) { // 5 echo "<tr><td>".$wpis['id']." FLT: ".$wpis['bt'].", - TIME: ".$wpis['std']." </td></tr>"; echo "<tr><td> ".$wpis['tresc']." </td></tr>"; } echo "</table>"; mysql_close($conn); ?> Z góry bardzo dziękuje za jakąkolwiek podpowiedź. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pomylil ci sie srednik:
![]() Przenosze na przedszkole, gdyz z mysql twoj blad ma malo wspolnego i prosze uzywac bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo Ci dziękuje nospor i przepraszam za zamieszanie !
Gorące pozdrowienia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:04 |