![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kodzik który parasuje szablony no i natrafiłem na pierwszy problem wyświetlanie szablonu w pętli chodzi o to że chce wyświetlić pole multiple które będzie wypełniane wynikiem z bazy...
no i kod pola multiple wygląda tak: no i gdy wrzuce to w while to wiadomo tyle razy ile wykona sie pętla tyle razy wywoła ten plik a tego nie chce powielać ma jedynie tą część więc wpadłem na niezbyt szczęśliwe rozwiązanie a mianowicie podzieliłem to na trzy pliki gora.tpl sroder.tpl dol.tpl proszę używać poprawnego bbcode. HTML do kodu html. poprawiam revyag no i kod wyświetlający
ale niestety jest lipa i zwraca mi taki kod czyli syf totalny ![]() ma ktoś z was jakiś pomysł jak rozwiązać ten probelm |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Skąd: Piła->Kotun(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrob sobie znaczniki
i tak w kazdym pliku, bo wyglada, jakbys mial pomieszane zawartosci plikow gota.tpl, sroderk.tpl, dol.tpl, albo masz skopany system template'ow ( ![]() ![]() Moze przez przypadek dokleiles cos do srodek.tpl? Jesli pliki sa ok, to moze system miesza to co wczytuje z tym co juz mial wczesniej?? -------------------- Renesansowe Królestwa - gra RPG w średniowieczu. Zapraszam :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no testowałem to i coś chyba jest z tą klasą która parasuje szablon bo niektóre plik ładuje kilka razy choć jest poza pętlą while zapodam jeszcze moze nizej kod klasy której uzywam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Skąd: Piła->Kotun(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki, ze tak pozno
![]() sprawdzilem to i klasa jest ok. zle jej uzywasz. Ladujesz plik i ustawiasz wartosci i ladujesz kolejny plik. Dopiero gdy chcesz wyswietlic zawartosc to uzywasz parse() i show_result(). Tak poza tym to zainteresuj sie OPT lub SMARTY. -------------------- Renesansowe Królestwa - gra RPG w średniowieczu. Zapraszam :)
|
|
|
![]()
|
|
hehe już od weekendu zacząłem ze smarty i poszło mi gładziej...
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:02 |