![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam...mam maly problem....a mianowicie jest sobie formularz w ktorym sa 2 pola do wpisania i na podstawie wpisanych danych chce wyszukac dane z bazy...podaje kod...prosze o wskaznie w ktorym miejscu mam blad.
jak wpisze jeden to wyswietla dobrze ale w przypadku dwoch wyswietla zero... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
bo ty daleś and na jedno pole . jesli to pole zawiera jakis numer i jednoczesnie to pole zawiera inny numer. Tak ma byc? Najwyerazniej to pole nie zawiera jednoczenie dwoch numerow. moze chiales uzyc or ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
pewnie o to chodziło powinno śmigać i poczytaj sobie o operatorach logicznych ( nie zaszkodzi a może pomóc) >> tutaj << -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thx...ale gafe strzelilem;)) za duzo przed kompem chyba czasu spedzam ...pozdro:)
Mam jeszcze jedno pytanie....chce zrobi tak ze jezeli uzytkownik wpisze tylko jeden numer (a drugie pole zostawi wolne) to wtedy wykonuje sie zapytanie 1 a jezeli wpisze dwa numer(wypelni dwa pola w formularzu) wykonuje sie zapytanie o 2...
dziala dla dwocha ale dla jednego wyswietla cala tabele z bazy ![]() Ten post edytował djair 9.03.2006, 10:26:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
pewnie chciałeś coś takiego osiągnąć
narazie sposób ~nospor-a jest lepszy (przyznaje) bo jest bardzo elastyczny w rozbudowie/przebudowie Ten post edytował krzyszbi 9.03.2006, 10:51:20 -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
ok...ladnie mi wyswietla nawet 10 roznych (czyli 30 wierszy bo z kazdego numeru sa 3 pomiary) ale teraz chcialbym z tego stworzyc RTF (wczesniej robilem to w taki sposob ze zapisywalem wynik do zmiennej sesji a pozniej korzystalem z szablonu stworzonego w rtf i podmieniaem dane) ...problem w tym jak zrobi zeby mi te wartosci zapisal do sesji
prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na końcu pętli for dajesz $_SESSION[$i++] = $wiersz;
A, i przed pętlą zdefiniuj $i = 0; -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Na końcu pętli for dajesz $_SESSION[$i++] = $wiersz; A, i przed pętlą zdefiniuj $i = 0; witam...w jaki sposob wyswietlic teraz wszystkie elementy zapisane w sesji ? wyswietlam i tylko elementy z ostatniej petli!!! |
|
|
![]()
|
|
A w jakis posob ty je teraz wyswietlasz?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
czesc...cos nie tak to chula...moze innaczej zapytam...potrzebuje stworzyc taki mechanizn poprzez ktory zadaje zapytanie z formularza, wyswietlaja mi sie wyniki z bazy, z ktorych generuje RTF(mam stworzony szablon) a nastepnie zapisuje do drugiej bazy...mozecie mi jakos pomoc
![]() Ten post edytował djair 13.03.2006, 09:57:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 05:43 |