![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Teresin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam trzy tablice $maks, $niep i $ryc
jak to zrobić, by zmiennej $kat przypisać nazwę wybranej tablicy? np.: Kod ksiazki.php?id=1&kat=maks
czyli żeby w efekcie wychodziło tak, jakby było Kod $ilepoz = count($maks); i Kod $a = $maks[$i][0]; $b = $maks[$i][1]; Dziekuję za pomoc -------------------- pmrn.niepokalanow.pl
Pogotowie Modlitewne - zapraszam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna na przyklad tak:
tylko w wypadku gdy podajesz to w parametrach URL'a jest to wysoce niebezpieczne... lepiej zrobic i if'y albo switch'a:
P.S. w php.ini ustaw register_globals = off |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Teresin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LBO wielkie dzieki za pomoc! Chodzi elegancko... Ale
ehh, znów mam podobny problem z przekazaniem zmniennych. Otóż: mam sobie Tablicę $dzial Kod $dzial = array('$maks','$niep','$ryc','$mar','$df','$bif','$mbif','$duch','$biog','$ziw','$bib','$modl','$dzieci','$poezje'); Każda ze zmniennych w Tablicy zawiera przypisaną do niej wartość przez $_GET (np. $maks jest tablicą zawierającą 25 tablic po 6 elementów każda: np. echo "$maks[1][1]" wyświetla "red. Jerzy Domański"). Potrzbuję by w poniższym kodzie
zmienna $katal zawierała tablicę z Tablicy $dzial, by można było ją użyć w funkcji foreach(). Nie wiem, jak to zrobić ![]() Jak przypisać zmiennej $katal wartość zmiennej $maks i następnych z Tablicy $dzial ? Będę wdzięczny za pomoc... -------------------- pmrn.niepokalanow.pl
Pogotowie Modlitewne - zapraszam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:05 |