![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym( mam potrzebę) zrobić skrypt, który pobierał by plik który wysyłany jest na serwer jako załącznik maila i kopiował go do odpowiedniego katalogu, natomiast temat maila zawierałby dane potrzebne do uaktualnienia bazy danych. Sereer działa pod Redhatem 7.3, php 4, mySQL, sendmail(pop3, smtp).
Chodzi mi nie o gotowy skrypt tylko o algorytm działania i podpowiedzenie czy warto jest sobie zawracać głowę takim rozwiązaniem. Na koniec napiszę skąd wpadłem na taki genialny :?: 8O pomysł. Potrzebuję wysyłać pliki o obiętości ok 10-20 MB na serwer intranetowe pobierałyby ten plik. thx Lechu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
man procmail
Procmail analizuje list i odpowiednio uruchamia skrypt php, który może odczytać i sparsowac prawidłowo otrzymanego meila. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thx scanner, spróbuję
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 12:09 |