![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z kolorowaniem wyników wyświetlanych przez skrypt mysql. Chodzi mi o to ażeby wiersze zawierające konkretne wartości tj. error, warning, critical itp. były innego odpowiedniego koloru.
Tak wygląda dotychdczasowy skrypt, który musze się przyznać, że nie działa za dobrze tj. podczas warunku cały czas zwraca wartość false i wykonuje mi tylko elsa czyli podkreśla wszystkie linie na #dddddd
Jak na razie utknąłem i nie wiem co dalej z tym zrobić. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zamiast
ładniej dać:
2. Po co ta "małpa":
3. Czy na prawde potrzebujesz tak komplikować zapytanie:
4. Zrób sobie:
I zobacz co Ci się wyświetla - być może nie ma tam wartości typu %Error% tylko jakieś całkiem inne - a jakie? To właśnie zobaczysz. 5. Zamiast tyle ifów/elsów możesz elegancko to napisać w tabeli albo dzięki switch. 6 Zamiast pisz
7. Wyrzuć tą książkę - ona się do niczego nie nadaje ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 2. Po co ta "małpa": A po to żeby mi brzydkich Notice-ów nie wyświetlał Cytat 3. Czy na prawde potrzebujesz tak komplikować zapytanie: Póki sie nie wymyśli czegoś wydajniejszego to raczej tak Cytat być może nie ma tam wartości typu %Error% tylko jakieś całkiem inne Niestety są ![]() Kod (...) Array ( [MsgDate] => 2006-02-27 [MsgTime] => 05:36:42 [MsgPriority] => Local7.Error [MsgHostname] => hpr-s10 [MsgText] => %LINK-3-UPDOWN: Interface FastEthernet0/19, changed state to down ) Array ( [MsgDate] => 2006-02-27 [MsgTime] => 05:36:44 [MsgPriority] => Local7.Error [MsgHostname] => hpr-s10 [MsgText] => %LINK-3-UPDOWN: Interface FastEthernet0/19, changed state to up ) Array ( [MsgDate] => 2006-02-27 [MsgTime] => 05:37:12 [MsgPriority] => (...) P.S. switcha zrobiłem no i wygląda faktycznie troche bardziej przejrzyście. Pozdro. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat A po to żeby mi brzydkich Notice-ów nie wyświetlał TomASS to wie. mu chodzilo oto, ze przypsianie tekstu do zmiennej, nie generuje brzydkuch noticów ![]() Cytat być może nie ma tam wartości typu %Error% tylko jakieś całkiem inne Niestety nie ma Niestety są ![]() Pokaz mi w tym zrzucie gdzie znajdzisz : %Error% ? ja widze co najwyzej Local7.Error. Dla php to jest roznica. On nie szuka danych tak jak mysql przy pomocy %. Przejrzyj se zestaw tych funkcji, a znajdziesz coś do szukania ![]() http://pl.php.net/manual/pl/ref.strings.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Hmm dobrze wiedzieć
P.S. Dziwne bo mi notice wyświetla jak se odznacze w formularzu pare rzeczy ![]() Kod Notice: Undefined index: priority3 in c:\program files\apc\enterprise manager\html\syslogd2\index2.php on line 99 Notice: Undefined index: priority4 in c:\program files\apc\enterprise manager\html\syslogd2\index2.php on line 99 Notice: Undefined index: priority5 in c:\program files\apc\enterprise manager\html\syslogd2\index2.php on line 99 Czegoś pewnie znowu nie wiem :/... standard. Pozdro. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
hmmm... no to ja sam sie czegos dowiedzialem
![]() Myslalem ze ta @ bedzie dotyczyc tylko przupisania, ale wynika, ze ona dotyczy calego etapu generowania przypisania, czyli i w tym przypadku funkcji mysql_escape_string() ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Na moim poziomie pisanie całkowicie poprawnych skryptów jest na razie nie możliwe. Niestety. :/
Btw. mam takiego switcha:
I mam pytanie czy muszę case'y dla wszystkich rodzajów errorów wypisywać ? np. Kod case 'Lpr.Error': $kolor="#FEFF87"; break; case 'Local7.Error': $kolor="#FEFF87"; break; case 'Lolcal2.Error': $kolor="#FEFF87"; break; Czy można to jakoś zastąpić żeby tylko do tego wyrazu Error się odwoływał ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Skąd: Piła->Kotun(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja znam tylko taką możliwość:
Musisz wypisać wszystkie mozliowści, ale przynajmniej nie kopiujesz kodu. Mam nadzieje, ze to nie jest cały kod, bo nie inicjujesz nigdzie: $col_value. -------------------- Renesansowe Królestwa - gra RPG w średniowieczu. Zapraszam :)
|
|
|
![]()
|
|
Aha no cóż, tego się obawiałem, no ale nic. Dzięki za odpowiedzi!
Pozdro. |
|
|
![]()
|
|
mozna zachachmęcić
![]()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wygląda rozsądniej niż to co ja teraz próbowałem kombinować tzn. pomyślałem że można wrzucić:
![]() poprawiam --- nospor i potem reszta ifów. Jutro się jeszcze tym pobawie, dzięki jeszcze raz. EDIT: Działa, dzięki wszystkim. Ten post edytował f41t3r 9.03.2006, 11:01:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:17 |