![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: hen hen Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem w trakcie pisania forum internetowego. Utknąłem w trakcie wyświetlania wyników, a dokładnie formatowania tych wyników za pomocą php. Mam taki przykładowy skrypt:
Skrypt ten wyświetla w oknie przeglądarki poniższy widok: Cytat Żywice i dodatki Dział Forum skupający problematykę przetwórstwa żywic poliestrowych, epoksydowych oraz poliuretanowych. Jęśli masz jakiś problem lub znasz dobrą metotę na wykonaie trudnej rzeczy to również jest dział dla Ciebie. Artykuły metalowe Miejsce na Forum przeznaczone dla zagadnień dotyczących wyrobów z metalu z naszego asortymentu, sposoby montażu oraz pomoc w rozwiązaniu trudnych zadań. Produkcja własna W tym dziale znajdziesz informacje na tematy związane z naszą produkcją oraz możliwościami przetwórczymi. Wszystko działa poprawnie, ale mnie nurtuje to, jak zmienić formatowanie nazw działów forum: "Żywice i dodatki", "Artykuły metalowe" oraz "Produkcja własna". Myślałem nad wykorzystaniem pętli foreach, while oraz funkcji mysql_fetch_assoc() (j.w.), ale nadal nie wiem jak rozdzielić pola forum_name oraz forum_description aby dla ich wartości zastosować różne formatowanie i wyświetlić w powyższej kolejności. Z góry wielkie dzieki za wskazanie kierunku działania lub ewntualne konkrety ![]() Ten post edytował missile 7.03.2006, 13:18:21 -------------------- Ważne, by mieć cel... Bo czym jest życie bez niego...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
rety, a poco ta petlą po rekordzie? dobieraj sie bezposrednio do kazdego elemntu
walnij se teraz css dla klasa1, klasa2 i po sprawie i prosze uzywac (poprawic) znaczniki w tytule zgodnie z zasadami -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: hen hen Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat rety, a poco ta petlą po rekordzie? dobieraj sie bezposrednio do kazdego elemntu Tak, to jest oczywiste, ale co gdy nie będę znał ilości rekordów w tabeli, co ostatecznie jest do przeskoczenia, lub co gorsza tych rekordów będzie kilkadziesiąt lub kilkaset. Ręczne wyciąganie w powyższy sposób jest pomysłem co najmniej nietrafionym... Chodzi mi głównie o jak największe zautomatyzowanie tego procesu, oraz możliwość podpięcia tak napisanego skryptu do wielu miejsc w postaci funkcji i możliwość wielokrotnego wykorzystanie kodu. -------------------- Ważne, by mieć cel... Bo czym jest życie bez niego...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Tak, to jest oczywiste, ale co gdy nie będę znał ilości rekordów w tabeli, co ostatecznie jest do przeskoczenia, lub co gorsza tych rekordów będzie kilkadziesiąt lub kilkaset Ty mnie chyba nie zrozumiales ![]() Mialem na mysli tę pętlę, którą wykonujesz porekordzie. o ten kod:
Petlą po tabeli musi byc jak najbardziej ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Hmm, no tak, najciemniej zawsze pod latarnią... A może trzeba się poduczyć...
Dziękuje ![]() -------------------- Ważne, by mieć cel... Bo czym jest życie bez niego...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 10:52 |