![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcę zrobić stronę o takiej strukturze:
+ produkt 1 # + produkt 2 # + produkt 3 # SUBMIT + są chceckboxy z pierwszego formularza który zaczyna się na początku i kończy na końcu strony, SUBMIT wysyła mi dane z niego na stronę a.php każdy # to jest mały formularz wewnątrz tego dużego który kieruje mnie na stronę b.php jeżeli mam obydwa formularze to nie działa mi SUBMIT a jak wyłącze te wewnętrzne to jest ok czy można w ogóle w taki sposób umieścić formularze? jeśli chodzi o kod to wygląda to mniej więcej tak (uprościłem to co mam żeby było przejrzyście): Ten post edytował Arek00 11.03.2006, 12:44:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gekon, przykład który podałeś ma trochę inną funkcję niż ja potrzebuję, przede wszystkim przenosi na jedną wybraną stronę a ja chcę na dwie (możliwe że poprostu nie potrafię go adoptować do swoich potrzeb)
wykorzystałem ten przykład i mam coś takiego: checkboxy działają dobrze ale po przejściu na stronę b.php zmienna dodaj cały czas przyjmuje wartość ostatniego produktu na liście i za bardzo nie wiem co z tym zrobić... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli koniecznie potrzebujesz przekierować do costam.php możesz to zrobić w php:
Narazie nie przychodzi mi inny pomysł do głowy. Może coś jutro jeszcze napiszę. -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
|
|
![]()
|
|
a czy Twoja wersja nie będzie działać tak jak w tej chwili moja, że na stronę b.php będzie wysyłana tylko ostatnia wartość z <input type="hidden">?
jak zrobić żeby submit brał wartość z <input type="hidden"> który znajduje się bezpośredno przy nim? |
|
|
![]()
|
|
Powinienem zaglądnąć pierwsze do specyfikacji - formularz nie może zawierać formularza
![]() Ale wykorzystując JS (to co masz) możesz w a.php/b.php wyłuskać z $_GET/$_POST to co Cię interesuje. Ten post edytował gekon 8.03.2006, 00:47:08 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
|
|
![]()
|
|
po wielu próbach doszedłem w końcu do czegoś takiego:
a na stronie kreator jest tak:
no i oczywiście działa ![]() Ten post edytował Arek00 11.03.2006, 12:44:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 12:26 |