![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich forumowiczów
![]() Mam problem z uploadem ![]() Potrafie uploadować plik, nadać mu odpowiednią nazwe zapisać go na serwie, oraz potrafie wziąść ten plik i w czasie wyświetlania nałożyć na niego inny obrazek (np z logo strony i z adresem strony) ale nie potrafie tego zrobić w jednym kroku znaczy upload z modyfikacją tego uplodowanego pliku:( czy moze mi ktoś udzielić kilku wskazówek ![]() Pozdrawiam Raf ps. jeżeli potrzebne będa skrypty to wstawie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wziąść ten plik i w czasie wyświetlania nałożyć na niego inny obrazek (np z logo strony i z adresem strony) A jak sie "bierze" plik i nakłada na niego "inny" obrazek ? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wstaw jakiś kawałek kodu.. chodzi Ci zapewne o to, że wrzucasz fotke i potem nakładasz na nią np. obraz z logiem Twojego serwisu. Sądze, że nie ma problemu, żeby zrobić to na raz.
-------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oki to kody
![]() tu jest kod "tworzenia" nowego obrazka tło z innym :
no i wświetlenie go to takie uczyłem się na tym więc pewnie można zrobić pare zmian w linijsce z komentarzem !1! można zapisać plik ale nie wiem jak to się ma do uploadu no i jest header więc chyba nic przed tym nie możnawysłąć do przeglądarki no chyba ze będzie się buforowało ...... no a kod do uploadu jest standardowy :
to jest kawałek tylko wcześniej dodaje sobie coś innego i biore id tamtego wiersza i w ten sposób mam w jednej bazie tekst a w drugiej zdjęcia (ich nazwy) Nio o tyle z kodów ![]() Pozdrawiam miłego dzionka Raf edit po główkowaniu oki są tamte dwa kody połączyłem je i działa mi to ale nei wiem czy to nei jest droga okrężna zrobiłem to tak
Znaczy najpierw ładuje plik naserwer a potem go "przerabiam" czy dobrze do tego podszedłęm ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Ten post edytował raf_79 7.03.2006, 17:11:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:30 |