![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chce zrobic sobie galerie jakich wiele, czyli po kliknieciu na link zdjecia - popup by sie dostosywal do wielkosci zdjecia ale nigdzie nie moge znalesc takiego rozwiania, pewnie zle szukam;]
zabardzo nie moge sobie wyobrazic jak by to mialo dzialac, php raczej tego nie obsluzy bo musialo by wiedziec ktory link wlasnie klikam :] - to pozostaje js, tylko jak to ugrysc!:] a i jeszcze kiedys natrafilem na forum chyba webhelpa taki skrypcik w js do wyswietlania opisow obrazkow takich jak na digarcie ze po najechaniu na obrazek pojawiala sie jego dalsza czesc lub dodatkowa ramka z opisem. jkaby ktos to gdzies mial to bym bardzo prosil dzieki za pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w ramach <HEAD></HEAD>
Kod <script> <!-- function displayWindow(url, width, height) { var Win = window.open(url,"displayWindow",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=1,scrollbars=no,menubar=no' ); } //--> </SCRIPT> Potem tak mniej więcej konstruujesz linka:
a plik pokaz.php to poprostu:
mam nadzieję, że nic nie skopałem ![]() Aha, jakbys chciał troszkę fajniej zrobić pokazywanie fot w nowym oknie to oto mój pokaz.php bez poprawek czyli tak jak wygląda u mnie, powinieneś zaczaić:
Ten post edytował jacknn 6.03.2006, 06:27:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzieki, ale na marginesie :-) twoj styl php jest koszmarny, zacznij uzywac funkcji sprintf i najlpeiej laduj caly tekst html do zmiennej a potem ja wyswietlaj, bo echo to jest straszna sieczka, powinni wycowac to ze specyfikacji:]
heh |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no fajnie, dzięki za szczerość, ale i z tej sieczki jestem dumny bo sam do tego doszedłem bez niczyjej pomocy, a nie dawno nic jeszcze nie potrafiłem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:01 |