![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Skąd: z Czelsy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki problem, ze podczas pisania artykulu udostepniam mozliwosc zalaczenia kilku obrazkow.
Ten fragment kodu:
Mechanizm dziala bez zarzutow. Natomiast pozniej daje mozliwosc modyfikacji artykulu, a w jej ramach min. mozliwosc dodania kolejnego obrazka.
Tym razem pojawia sie Cytat Warning: copy(img_art/11/) [function.copy]: failed to open stream: Permission denied in ... Podpowiedzcie mi co jest zle, przeciez 0777 to chyba maksymalne uprawnienia, pozatym w pierwszym skrypcie copy() przebiega jaknajbardziej prawidlowo. ![]() Pozdrawiam. Ten post edytował bobens_83 5.03.2006, 22:41:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień prawa dostępu do katalog oraz używaj move_uploaded_file
-------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Skąd: z Czelsy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat używaj move_uploaded_file - zmienione Cytat Zmień prawa dostępu do katalogu - do ktorego katalogu, img_art? na czym polega zmiana owych praw? Prosze zeby ktos mi to wytlumaczyl, bo to nie pierwszy raz kiedy mam z tym problem. Czy chodzi tu o Change Attributesw Total Commanderze? Jesli tak to na jakie. dzialam na localhost, w tej chwili prawa tego katalogu to ---. Prosze o pomoc. PS. Ciagle nie rozumiem czemu za pierwszym razem move_uploaded_file() za pierwszym razem wykonuje sie poprawnie a za drugim juz nie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bobens_83 @ 2006-03-05 21:40:31) Warning: copy(img_art/11/) [function.copy]: failed to open stream: Permission denied in ... Mi się wydaje, że w tym komunikacie brakuje nazwy pliku, może w tym tkwi błąd? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może za drugim razaem nie działa, bo istnieje juz uploadowany plik.. sprawdź przed move_uploaded_file czy plik istniej file_exists i jeśli jest, a Ty wysyłasz nowy to użyj unlik aby skasować ten plik a dopiero potem wysyłaj plik.
Co do totalCommandera to aby zmienić prawa dostępu: 1. wejdź na FTPa 2. wybierz interesujący Cię katalog i zaznacz go 3. daj plik->zmien atrybuty i ustaw 777 4. zależnie od tego co masz w danym katalogu przed wysłaniem możesz zmieniać prawa (z poziomu PHPa) albo zostawic 777. 5. pokaż fragment kodu Ten post edytował chomiczek 5.03.2006, 22:38:33 -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
Koshin - Twoja sugestia sklonila mnie od wziecia mikroskopu i przeanalizowaniu kodu jeszcze raz. Blad zaznaczylem w kodzie powyzej, jest to $FILES , nic dziwnego ze za drugim nie uploadowalo...
![]() ![]() chomiczek - to robie na FTP, ale poki co dzialam na localhost, a tam nie ma 'cyferek'. Czyli mowiac 'zmien prawa dostepu' miales na mysli prawa katalogu na serwerze przez FTP, tak? Dziekuje bardzo za poswiecony czas Panowie ![]() Ten post edytował bobens_83 5.03.2006, 22:48:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CHMOD'y tylko są na Unix'ach (czy Linuxach, ja sie nie znam jak to z tym jest) - wiem, że na Windowsach nie ma CHMOD'ów. Może na Windowsie masz zaznaczone w folderze/pliku "Tylko do odczytu"..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:42 |