![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem:
Chcę, aby po uruchomieniu funkcji a, przypisana została zmienna normalHeight. Tę zmienną wykorzystać chciałbym w innej funkcji. Coś a'la stałe w php / zmienne var w klasach.
Problem polega na tym, że: funckję a wykonuję onmouseover a funkcję b onmouseout. P.S. Przepraszam, że przedstawiam tu taki trywialny problem, nie mogłem znaleźć odpowiedzi na google. Pozdrawiam -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, ale nie rozumiem, chcesz by wraz z uruchomieniem funkcji a() zmienna zmieniła wartość a przy b() powróciła do niej
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ha, wiem już w czym błąd. Zmienną element.style.height widzi w stylu "50 px" i nie chce zmienić zmiennej w liczbę, próbowałem już parseFloat(),parseInt("12b13") i nie pomage :/
-------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Spirit86 @ 2006-03-05 20:23:29) Witam, mam następujący problem: Chcę, aby po uruchomieniu funkcji a, przypisana została zmienna normalHeight. Tę zmienną wykorzystać chciałbym w innej funkcji. Coś a'la stałe w php / zmienne var w klasach.
Problem polega na tym, że: funckję a wykonuję onmouseover a funkcję b onmouseout. P.S. Przepraszam, że przedstawiam tu taki trywialny problem, nie mogłem znaleźć odpowiedzi na google. Pozdrawiam Jeśli przed definicjami funkcji zadeklarujesz zmienną to będzie ona widziana jako globlana, więc nie musisz kombinować z obiektami, co zresztą robisz źle ![]() Kod function a() { this.normalHeight=50; } Tym zapisem tworzysz taki niepełny szablon obiektu. Aby skorzystać z tego w innej funkcji musisz zrobić tak: Kod function b() {
h = new a(); alert(h.normalHeight); } -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
a jak zmienić zmienną string "50px" na liczbę 50 ?
-------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <script type="text/javascript">
var str="25px"; var num = str.substring(0,str.length - 2); </script> -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:19 |