![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dzieki temu forum odkryłem Curl, funkcja jest po prostu genijalna...
Chciałbym się logować za pomoca Curl do grono.net, gdy do skryptu wpakuje cookiesy (gdy juz zalogowany) wyciagniete z etherala ( ![]() probowałem przez posta wysylac dane do logowania (login i haslo) ale ciągle coś się kopało, nie chciało logować... wiec moje pytanie jest takie - jak udoskonalic ten skrypt, żeby w przypadku nie bycia zalogowanym skrypt logowal do grona?
Od razu uprzedze - czytalem manuala do php, lacznie z komentarzami - ale to jest mało... kto pomoże ? Ten post edytował Widmo 5.03.2006, 14:59:41 -------------------- Widmo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
mozesz sprobowac skozystac z tego, masz przyklad http://forum.php.pl/index.php?showtopic=42475
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, znam ten temat, ale moze jednak uzyjmy CURL...
![]() -------------------- Widmo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem co chcesz zrobic. Aby skrypt sam rozpoznawal, czy jestes zalogowany musi wejsc na ta strone. A wiec wchodzisz na strone, dajesz aby wyszukiwał jakiś tekst, który jest dostępny tylko dla zalogowanych i gdy znajdzie ten tekst - jesteś zalogowany, a gdy nie - logujesz się.
Ale chcesz logowac się poprzez przekazywanie danych [bez cookies]? |
|
|
![]()
|
|
Cytat(NetJaro @ 2006-03-05 18:16:07) Nie rozumiem co chcesz zrobic. Aby skrypt sam rozpoznawal, czy jestes zalogowany musi wejsc na ta strone. A wiec wchodzisz na strone, dajesz aby wyszukiwał jakiś tekst, który jest dostępny tylko dla zalogowanych i gdy znajdzie ten tekst - jesteś zalogowany, a gdy nie - logujesz się. Ale chcesz logowac się poprzez przekazywanie danych [bez cookies]? to inaczej... pokaz mi jak wyglada kod zalgowania sie do grona za pomoca login i hasla, oraz przechwycenie cookies, jakie dostales od serwisu. -------------------- Widmo
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem o jakie logowanie Ci chodzi, ale spróbuj tak:
Nie jest to logowanie do formularza, ale do logowania apache. Ten post edytował chomiczek 5.03.2006, 19:42:27 -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
tez nie dziala.
to nie jest logowanie apacza tylko formularz... nikt nie potrafi pomoc? -------------------- Widmo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widmo, bawiłem się dłuższy czas.. na stronie grona sa jeszcze unikalne klucze w JavaScript'cie.. i tutaj nie wiem, jak je "przekazać" w skrypcie :/ Sądze, że to to jest głownym problemem...
|
|
|
![]()
|
|
Przekazac w
masz w przykladzie na gorze. tylko jak przy logowaniu to wszystko wyciagnąć... :/ edit: 16 marca halo, nie piszcie wszyscy na raz ![]() kazdy bedzie mogl mi pomoc, nie wszyscy na raz... nie pchać się tak... tak, to był sarkazm... ![]() Ten post edytował Widmo 16.03.2006, 20:08:07 -------------------- Widmo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:21 |