![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam! mam taka baze a w niej tabele `Banned` w ktorej mam identyfiktory zabanowanych uzytkownikow formu. Kolumna nazywa sie `UserId`. Jest w niej jedno UserId=23. config.php zawiera dane bazy adres nazwe bazy itd.
mam teraz taki skrypt ktory sprawdza czy uzytkownik o podanym UserId jest w bazie jak tak to wypisuje 'TAK' a jak nie to wypisuje 'NIE'.
teraz jest jeden problem zawsze wypisuje ze NIE. Dziwne to troche bo przeciez COUNT(*) powinno zwrocic 1 w wyniku? Jak proboje wyswietlic wartosc $tab_wynikowa[0] to mi nic nie wyswietla. Wie ktos czemu tak jest bo jest dobrze jak wpisze to zapytanie w konsoli to mu wyswietla tabelke a w niej wartosc 1? Pomozcie bo trace juz do tego sily ![]() Ten post edytował nospor 4.03.2006, 19:56:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
problem co tu przedstawiasz ma maly problem z php5 (prócz moze tego, ze ty go na pp5 uruchamiasz).
Problem lezy w twojej dziwnej strukturze opartej na jeden wielki if ![]() konkretnie o tę linijkę chyba chodzi
najpierw jest chyba robione porowanie: mysql_fetch_row($wynik_zapytania)===FALSE a dopiero potem przypisanie wyniku tego porownania czyli false. stad ten blad. powinno byc: wogole to powinno byc po ludzku a nie na jednym ifie wszystko ![]() ps: przenoszę na przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok sprobowalem i dalej to samo :/ troszke mnie to irytuje. sproboje jeszcze inaczej teraz zrobilem tak:
i teraz dziala tamte nawiasy nic nie daly ale dzieki za zainteresowanie. Ten post edytował piotrekkr 4.03.2006, 20:41:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 19:19 |