![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest problem dodałem do tej ksiażki telefonicznej możliwość wpisu. Wszystko fajnie gra wpisuje ale nie pokazuje puste pola sie robia ... tu jest cały kod:
I mam pytanie czy istnieje możliwość żeby podczas odświerzania strony nie dodawaly sie te same informacje ? Poprostu jak nasiśnie się odświerz to niech nic nie dopisuje... ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobierasz ostatni rekord i porównujesz go do obecnego.
Ten post edytował Spirit86 4.03.2006, 17:31:12 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm zrobiłem tak jak powiedziałeś i dalej to samo
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mógłbyś wytłumaczyć problem lepiej?
Cytat jest problem dodałem do tej ksiażki telefonicznej możliwość wpisu. Wszystko fajnie gra wpisuje ale nie pokazuje puste pola sie robia ... tu jest cały kod: Nie rozumiem. PS. zmień linię
na
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Master Miko @ 2006-03-04 16:35:49) Czy mógłbyś wytłumaczyć problem lepiej? Cytat jest problem dodałem do tej ksiażki telefonicznej możliwość wpisu. Wszystko fajnie gra wpisuje ale nie pokazuje puste pola sie robia ... tu jest cały kod: Nie rozumiem. PS. zmień linię
na
Ok wyjaśnie to tak. Kiedy wpisuje dane do pola daje Submit to dodaje sie nowy rekord tylko ze on nie wyświetla informacji przeze mnie wpisanych poprostu puste pola są i zmieniłem tak jak mówiłeś i dalej ten sam problem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha czyli o to Ci chodzi:
1. Wpisujesz dane do inputów (imie,nazwisko,telefon) 2. Klikasz submit - dodaje Ci to do bazy danych i teraz 3a - chcesz żeby znowu pojawiły się w inputach czy 3b - chcesz aby te dane pojawiły się w linii:
Dobrze zrozumiałem? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Master Miko @ 2006-03-04 16:49:44) aha czyli o to Ci chodzi: 1. Wpisujesz dane do inputów (imie,nazwisko,telefon) 2. Klikasz submit - dodaje Ci to do bazy danych i teraz 3a - chcesz żeby znowu pojawiły się w inputach czy 3b - chcesz aby te dane pojawiły się w linii:
Dobrze zrozumiałem? hmm może ja dam screena ![]() Tu masz linka I takie puste pola mi się robią Ten post edytował Czesuaf 4.03.2006, 17:52:28 |
|
|
![]()
|
|
Problem jest chyba z query. Dodaje, ale nie tak jak trzeba:
Spóbuj może:
Poza tym jeśli chcesz, żeby Ci to dobrze działało pomyśl o zabezpieczeniach. Nie wolno tak robić - Post w query do mysql. A nuż hacker wlepi Ci jakiś kod? Ten post edytował Master Miko 4.03.2006, 18:00:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
No to nie wiem! Spróbuj tak:
NA
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Działa
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Poprostu nie zgadzało mu się formatowanie - za dużo tych ' ' "" ''.
I pamiętaj - jeśli chcesz to postawić na zewnątrz to daj na to blokady - limitowaną długość liter - a w numerze telefonu sprawdź czy wszystkie znaki są cyframi -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 19:17 |