![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt, który pokazuje ostatnie tematy newsów, ale jak zwraca z bazy to podaje cały temat.Ja chce, żeby pokazywał pierwsze 20 liter/znaków danego tematu, a jeżeli temat jest dłużysz niech to wygląda tak: To jest news testowy...
Bardzo dziękuje, za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz użyć:A oto przykład:
-------------------------edit------------------- @krzyszbi: myślę, że trudno byłoby w manualu uzyskać satyfakcjonującą odpowiedź dla "przeczkolaka" ![]() Ten post edytował TomASS 4.03.2006, 16:36:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie działa, nie pokazuje nic teraz, jak w phpmyadminie sprawdzam to:
dawałem zapytanie:
Ten post edytował eunix 16.03.2006, 17:25:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wycinek TomASS'a:
Twoj wycinek:
Czy widzisz jakąś znaczącą różnicę? ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
skrypt wygląda tak, ale nie wyświetla nazwy tematu:
newsy są dodane (napewno), w bazie to działa! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie wyswietla ci tematu napewno gdy jest dluzszy niz 20 znakow. a to dlatego ze masz:
powinno byc:
jesli tak nie zadziala, to sprobuj tak:
ktorys powinien zadzialac ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
działa to drugie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pojawia sie jednak problem jak ostatni znak wypadnie na jakims kodowanym przez wiecej niz jeden znak. W tedy sie robia krzaczki
-------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eunix mozesz wkleic tutaj kod php comment.php ... chce to wykorzystac tyle ze do tworzenia newsów
thx |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 16:04 |