![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 199 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
czyemu nie mam polskich liter
poczatek kodu mojej stronki to : Kod <html>
<head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <title>...:::Strona domowa Mateusza Kalinowskiego:::...</title> </head> ..... -------------------- <b>Aktualnie:</b> Blog version 1.0 (www.blog.sej.pl) [b] lllllllll 100%
[b]Dodatki: lll |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz jeszcze przekonwertować ten dokument na iso 8859-2 za pomocą jakiegoś PL-konwertera czy innego tego typu programu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm po co konwertowac jak jest naglowek i mowi jakie jest kodowanie strony ... ze jest polskimi..
@kalinowski - czy tak sie dzieje ze wszystkimi stronami czy tylko z tym dokumentem ... moze cos sie w apache'u pomieszalo.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spojrz w zrodlo strony i zobacz jak masz zakodowane (niezakodowane :?: ) polskie znaki diakrytyczne :!:
-------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat hmm po co konwertowac jak jest naglowek i mowi jakie jest kodowanie strony ... ze jest polskimi..
nagłówek nagłówkiem, ale kodowanie polskich liter musi się zgadzać z tym, co w nim napisano :wink: i po to konwertować |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niewiem ja nie mam takeigo problemu...
wstawiam naglowek , pisze ąęśćź i wszystko jest oki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Fo: bo Ty posiadłeś wiedzę tajemną i zostałes przyjęty do Bractwa.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja proponuję sprawdzić kodowanie w przeglądarce...
-------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze raz mowie - zobacz na swojej stronie sposob zapisu polskich znakow (zrodlo strony i nie w zadnym edytorze WYSWIG) :!:
Nie jest on zgodny ani z win-1250, ani z iso-8859-2 :!: -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 199 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat hmm po co konwertowac jak jest naglowek i mowi jakie jest kodowanie strony ... ze jest polskimi..
@kalinowski - czy tak sie dzieje ze wszystkimi stronami czy tylko z tym dokumentem ... moze cos sie w apache'u pomieszalo.. na wszystkim w apashu nie bo na piwko.pl to mam -------------------- <b>Aktualnie:</b> Blog version 1.0 (www.blog.sej.pl) [b] lllllllll 100%
|
|
![]()
|
|
ale kurde zawsze mialem tak jak teraz i bylo wszystko dobrze
![]() -------------------- <b>Aktualnie:</b> Blog version 1.0 (www.blog.sej.pl) [b] lllllllll 100%
|
|
![]()
|
|
proponuje skontaktowac sie z adminem serwera i zadac mu jedno pytanie :
czy byly ostatnio wprowadzane na serwer jakies modyfikacje ... moze reinstalowal apache - slyszalem ze ostatnio wyszla jakas nowa wersja... i zapomnial czegos ustawic... ? |
|
|
![]()
|
|
oki sjsh wyslalem maila
![]() -------------------- <b>Aktualnie:</b> Blog version 1.0 (www.blog.sej.pl) [b] lllllllll 100%
|
|
![]()
|
|
Cytat sjsh czyzbys robil 10 rzeczy naraz ? :wink:
niespiesz sie tak bo zaraz ci scanner lage z polszczyzny postawi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat sjsh Cytat niach niach ciumk ciumk... Cytat Fascynujące...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
cenzura (scanner)i dalej nie mam
tam mi dal jakis link i ta jest taki teks o polskich literach i tam pisze ze cza miec to co ja mam kurde co ja mam na to poradzic ![]() -------------------- <b>Aktualnie:</b> Blog version 1.0 (www.blog.sej.pl) [b] lllllllll 100%
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.08.2025 - 20:37 |