![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_olek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
mam plik o nazwie b.php gdzie jest umiesczony skrypt: <? exec('/usrl/local/sbin/firewall_8.sh'); ?> i to nie dzial wchodze: http://192.168.10.1./b.php i niby jest ok ale nie uruchamia firewall_8.sh:( Pracuje obecnie na freebsd prosze o pomoc co moze byc nie tak i jak temu zaradzic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Notatka: Jeśli tryb bezpieczny został włączony, możliwe jest wykonywanie programów tylko z katalogu określonego przez safe_mode_exec_dir. Ze względów praktycznych, nie można podawać elementów .. w ścieżce do pliku wykonywalnego exec |
|
|
-Gość_olek- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam na off
to co mam zrobic aby mi to dzialalo?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy przypadkiem ten plik nie zawiera reguł firewalla (iptables/ipchains)? Bo ciężko o zarządzanie firewallem bez uprawnień root'a
![]() -------------------- |
|
|
-Gość_olek- |
![]()
|
Goście ![]() |
tak to firewall i wlasnie to jak zrobic z roota a to jest ipf w freebsd
To jak te roota dac tzn co konkretnie co mosi miec uprawnienia roota? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość_olek- |
![]()
|
Goście ![]() |
i nie dziala:( nie laduje firewall_8.sh
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu tylko sudo poradzi. Oczywiscie odpowiednio skonfigurowane.
|
|
|
-Gość_olek- |
![]()
|
Goście ![]() |
no sudo juz zainstalowalem prosze napisz jak to skonfigurowac mam opis mniejwiecje wiem jak to zorbic ale cos i tak nie dziala:(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znaczy się, chcesz opis 'Jak używać sudo?'. Voila:
http://www.google.com/search?q=sudo+tutori...l-PL:unofficial -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:23 |