![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
na stronie tworze tyle chceckboxow ile mam userow w bazie
nie wiem czy to jest dobrze ale wiekszy problem jak odebrac te dane w zaleznosci od zaznaczonego chceckboxa (moze byc zaznaczone wiecej niz jeden) jakies pomysly?? mozecie tez zobaczyc moj drugi problem troszke mylny temat postu ale chodzi o 2 pytanie Moj post pozdrawiam Ten post edytował sbogdi 3.03.2006, 13:35:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nadaj dla checkboxa nazwe tablicową oraz value będące id tego studenta. Formularzem zostaną przeslane tylko zaznaczone checkboxy.
a otrzymujesz tablice lub nic, jesli nic nie zaznaczono:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy tym kodzie
wypisuje mi to Array ( [0] => on [1] => on ) a oceny wogole mi nie wstawia ooczywiscie moze to byc problem odbioru co bys zaproponowal na odbior oceny i studenta_id (chcialbym zeby student_id byl powiazany z nazwiskiem i imieniem ktore jest wyswietlane na stronie) Ten post edytował sbogdi 3.03.2006, 14:09:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zjadles ', a raczej ja zjadlem w poprzednim kodzie
![]() pozatym nie widze bys gdzies inicjowal $student_id podobnie z oceną
edit: Cytat co bys zaproponowal na odbior oceny i studenta_id (chcialbym zeby student_id byl powiazany z nazwiskiem i imieniem ktore jest wyswietlane na stronie) Dodaj jeszcze pole ukryte po nazwisku, ktorego wartością bedzie student_id
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
teraz tak wyglada formularz tylko nie wiem jak zrobic odbior zeby hidden=imie,nazwisko (bo w tabeli student identyfikowany jest po student_id nie po imieniu i nazwisku ) Ten post edytował sbogdi 3.03.2006, 14:54:13 |
|
|
![]()
|
|
hmmm, spobujmy inaczej.
Rozumiem że chcesz wiedziec, który input z oceną dotyczy jakiego studenta? A więc: Nadaj dla inputa z oceną takie name: ocena_$student_id
Teraz przy odbieraniu checkboxow, bedziesz mial id studenta. zeby pobrac dla niego ocenę wystarczy napisac:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 05:02 |