![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam glowne okno, w ktorym jest spis elementow. W nim klikam sobie na odpowiedni link (onclick="window.open(costam)") i otwiera mi sie nowe okno z formularzem, w ktorym moge edytowac wlasciwosci danego elementu. Problem zaczyna sie przy wysylaniu formularza. Chce, zeby formularz zostal wyslany (dane leca do php przez post), stare okno odswiezone, a nowe okno zeby sie zamknelo. Probowalem cos takiego:
Tylko ze jak zrobie cokolwiek w onsubmit to formularz przestaje zmieniac dane. Jak nie ma onsubmit to dane w bazie sie zmieniaja, ale zostaje otwarte niepotrzebne okno. Jak to zrobic? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj w takiej kolejności:
1. Wysłanie danych postem 2. Odświeżenie okna rodzica 3. Zamknięcia popupa i nie rób tego w onsubmit Jeśli z poziomu popupa modyfikujesz bazę to znaczy że wysyłasz dane do tego samego okna, więc zrób to tak. Zakładając że formularz ma taką konstrukcję:
przed formularzem dajesz kod:
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No rzeczywiscie, dobry pomysl. Zrobie cos podobnego w poniedzialek, ale juz na pierwszy rzut oka mi to wyglada dobrze :-)
Dzieki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:28 |