Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wybor odpowiedniej bazy danych
Pigula

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ma napisac system ktory bedzie umozliwial dodawanie informacji do bazy i teraz moje pytanie. jaka baze wybrac do tego zadania. rekordow bedzie okolo 20000 rocznie. kazdy rekord bedzie skladac sie z 10-12 pol po maksymalnie 50 znakow kazde. dane beda usuwane co 5-6 lat czyli w bazie bedzie przechowywane jakies 100000-120000 wpisow. klient chce mysql. ja nigdy nie robilem projektow wykorzystujacych tak wielkie bazy wiec prosze zeby ktos napisal czy mysql wystarczy do tego zadania. jezeli nie to jaka inna baze uzyc oczywiscie musi byc darmowa winksmiley.jpg
ach oprocz przeszechowywania musi wytrzymywac wyszukiwanie wiebieranie rekordow z pewnych obszarow czasowych itp itd.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
nospor

Grupa: Moderatorzy

Z tego co się orientuje, to taka liczba rekordów dla Mysql to nie problem.
Jeśli nie będziesz potrzebowal żadnych "kosmicznych" (kosmicznych dla mysql, bo dla innych baz to norma winksmiley.jpg ) funkcjonalności, to mysql się nada.

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
SongoQ

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Oczywiscie ze sie na da, ale tak jak @nospor pisal podstawowe rzeczy. Ja jak zawsze polecam PG lub ORACLE tongue.gif

--------------------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:33