![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam skrypcik ktory mi wysyla plik na ftp po drodze jeszce tworzac odpowiedni katalog dla niego, i nie wiem jak zmienic chmod dla pliku
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. ja mam podobny problem w tej kwestii, a mianowicie:
domyślne ustawienia dla katlogu includes to 0755, przy włączeniu raportowaniu błedów mam: Cytat Warning: chmod(): Operation not permitted in chodzi tutaj o uprawnienia do zmiany?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda na to że na serwerze masz włączone safe mode, który uniemożliwia ci skorzystanie z polecenia chmod. W takim razie, musisz przez ftpa nadać uprawnienia, a jeżeli i to sie nie uda, to chyba nie masz dziś szczęścia
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, ale niechciałbym, aby został na serwerze katalog z prawami 777, dlatego chciałbym przed nadpisaniem pliku zmienić uprawnienia, a potem je spowrotem ustawić na 755, trochę bez sensu zrobić to z poziomu FTPa.. :/ nie o to chodzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:53 |