![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam MS SQL Serwer z bazami na innym kompie i chcialbym moc z niego korzystac z innego kompa poprzez aplikacje ktora pisze w php. Moj problem twi w polaczeniu sie z tm serwerem i jego bazami. Korzystam z Krasnala. Oba kompy sa w jednej sieci. oto fragment kody ktorym chce sie laczyc :
niestety wyrzuca mi blad w polaczniu, moze ktos mi pomoze rozwiazac ten problem. jestem tez dostepny na GG 1298646 z gory dzieki ![]() Poprawiłem ~mike_mech |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszesz że chcesz się łączyć z MS SQL Server a używasz funkcji do MySQL. php oferuje do MS SQL osobny zestaw funkcji.
Więcej znajdziesz w manualu: http://pl2.php.net/mssql -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę do Przedszkola
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:22 |