![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_MIchal- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam nastepujacy problem:
Napisalem skrypt do logowania, jelsli user jest zalogowany to w bazie dodaje sie wpis przy jego nicku, ze user jest zalogowany, Jesli nacisnie [WYLOGUJ] to wpis sie usuwa, Dzieki temuw iem ilu jest zalogowanych userow, ale jak zrobic ze jak urzytkownik nie nacisnie [WYLOGUJ] a zamknie przegladarke to jak zrobic by w bazie danych nie pisalo juz user zalogowany ![]() Skrypt sluzy mi do tego by zobaczyc ile aktualnie zalogowanych gosci jest na www. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodajesz do tabeli z userami dodatkowe pole, tzw. timestamp i po kazdej akcji uzytkownika uaktualniasz to pole. Jezeli przez 10min nie bylo zadnej akcji, usuwasz wpis.
|
|
|
-Gość_Michal- |
![]()
|
Goście ![]() |
ale musze pisac jakas funkcje czy jak bo zabardzo nie rozumiem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, możesz sobie napisać np. 3 funkcje - jedna dodaje wpis, druga sprawdza aktywnosc a trzecia wyswietla aktywnych...Masz tu coś co ja wykorzystuje, ale jest to stary skrypcik który modyfikuje pod daną potrzebę.
Ten post edytował qbejs 1.03.2006, 22:35:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 21:07 |