![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
było tak
zrobiłęm potem tak
a błąd jest taki: Kod Fatal error: Call to undefined function pobierz() in C:\Program Files\WebServ\httpd-users\forum\test.php on line 15 Zaczęło działać ale jak przekopiuję treść funkcji do tego samego pliku. Ale normalnie ona znajduje się w funkcje.php zrobiłem tak:
i tak jakby nie dodawało próbowałem require() i require_once() ale efekt taki sam ![]() Ten post edytował BugsBunny 28.02.2006, 21:33:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Definicja funkcji musi znalezc sie przed jej wywolaniem:
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@dr_bonzo jestes w błędzie. nie musi
![]() Prosty przyklad do analizy: pozatym juz napisal, ze skrypt co pokazal to mu dziala. nie dzial mu gdy da include. Problem lezy w tym, że include musi być przed wywolaniem funkcji a nie przed. żle:
dobrze:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat no przecież tak też mam Nie bulwersuj się tak ![]() W kodzie co pokazales w pierwszym poscie nie masz nigdzie include. Masz tylko wyrwane z kontekstu jedno include, ale nie wiem gdzie je dales ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat @dr_bonzo jestes w błędzie. nie musi No tak, sprawdzilem, to przez C ![]() ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
no wieć dlaczeego może to nie działać?
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
1) masz jakis blad w pliku, ktory includujesz
lub 2) nie widzi pliku, ktory includujesz. zla sciezka, jakas literowka -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
FUNCKCJE.php
TEST.php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:40 |