![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jakich polach formularza wpisywać kod html który poźniej będzie można zapisać w bazie danych mysql? Ja póbowałem w input i textarea, ale jeśli wpisze się w nie np ' i " to pojawiają się błedy, ponieważ w skrypcie php są traktowane jako kod, i wtedy nie trudno o błąd np dodania rekordów do bazy danych. Jak rozwiązać ten problem?
-------------------- Gry online
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwykłe pola input lub texarea.
Zainteresuj się funkcjami: addsleshes(), stripslashes(), mysql_escape_string(), mysql_real_escape_string(), ... |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam pytanie poniekąd dot. też tego problemu.
Mam pole INPUT i w nim moga pojawić sie różne wartości w szczególności mam na myśli " oraz ' może być tak, że w jednym zapytaniu mogą pojawić się obydwa w jednym wierszu. w bazie zapisuje addslashes(); ale jak wyświetlać? nie pytam o stripslashes(); ale o samo wyświetlanie przy np. edycji tej wartości.. :/ próbowałem zamieniać " na " ale przy wyświetlaniu poprostu przerywa mi formularz np.
Przy edycji mam:
na stronie będzie widać
Jak to obejść. -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2006 Skąd: 127.0.0.1 :) => Ukraine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
man: htmlspecialchars() && htmlentities()
-------------------- My blog: vedeney.org.ua
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:29 |