![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
mam pytanie zawarlem w sumie juz w temacie. Chodzi mi o to czy za pomoca skryptu mozna doprowadzic do tego by formularz np o zalozenie konta pocztowego mozna wypelnic za pomoca skryptu np w php.czy wystarczy przypisac zmienym z formularza wartosci w skrypcie? np jak jakies pole dajmy na to Kod INPUT SIZE="15" MAXLENGTH="50" NAME="mailto" VALUE="[twój adres pocztowy]" a w skrypcie ustawiamy ze $mailto="jakistam@adres.com"; tylko jak zrobic zeby ten skrypt wypelnia ta strone z formularzem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Osobiście to za bardzo cię nie rozumiem..
Może zacznij od początku? To twój formularz?? Czy na obcej stronie? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sory faktycznie troszke moze byc nie zrozumialy przylozylem sie do tego by kod ladnie wygladal
![]() tak wiec zalozmy ze jest na jakies stronie formularz do zakldania konta pocztowego niech bedzie ze poczta.wp.pl mniejsza oto i tam sa te pola dla przykladu Kod <INPUT SIZE="15" MAXLENGTH="50" NAME="mail"> i teraz mam pytanie czy zeby (o ile sie da) skrypt wypelnial te pola automatycznie na podstawie danych dostarczonych przeze mnie wystarczy ze umieszcze w nim zapis $mail="jakistam@adres.com"; czy musze tez zrobic cos innego. chodzi mi oto jak zrobic by skrypt zalozmy z mojej strony wypelnian formularz ktory jest na innym serwerze np ten z poczta.wp.pl (oczywiscie zakladajac ze ten na wp.pl tez korzysta z php)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli ja ciebie dobrze zrozumiałem, to chcesz aby php wpisywało coś w pola formularza... Powinieneś zapisywać to do zmiennej, a potem umieszczać w polu value, np:
[php:1:4b6b4972a8]<?php $wartosc = "jakas wartosc"; echo "<inpput type="text" name="nazwa" value="$wartosc">"; ?>[/php:1:4b6b4972a8] To powinno pomuc, ale jesli chodzi ci o cos innego, to sprecyzuj.... A jeżeli chcesz zdalnie wypełniać formularze... (bo pewnie o to ci chodzi... ![]() -------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
oto mi chodzi tylko wlasnie jak "powiedziec" skryptowi zeby wysylal wyniki do strony z formularzem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musial bys wiedziec jakie zmienne sa przekazywane do pliku ktory wykonuje odpowiednie instrukcje ... i poprostu przeslac je do pliku z twojego formularza ktory jest odpowiedzialny np. za zalozenie nowej skrzynki na np. wp.pl :wink:
tak to wyglada z mojego punktu widzenia. formularz na wp.pl--zmienne-->skrypt wykonujacy z wp.pl twoj formularz--zmienne-->skrypt wykonujacy z wp.pl |
|
|
![]()
|
|
dzieki, ale mam jeszcze jedno pytanie jak zrobic zeby ten skrypt wysylal tez te dane wprowadzone w moim formularzu do tego na innej stronie, tak zebym nie musial naciskac wyslij za kazdym razem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem, napisz jaśnie, jakto nie naciskał wyślij za każdym razem?
![]() ![]() -------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.w twoim formularzu wypelniane sa dane
2.<form action="cosnawp.pl"> dane sa przesylane po wypelnieniu twojego formularza przy pomocy : <input type="submit"> 3.weryfikacja danych po stronie serwera umownie przyjetego "wp.pl" do ktorego po kliknieciu submit trafily dane. 8) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 08:01 |