![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2006 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto prosty skrypt księgi gości:
Po dodaniu opcji przyporządkowującej nickowi "Owner" inny kolor, np. niebieski #0000FF, do funkcji error w postaci:
(gdzie $nam jest nową zmienną zastępującą przy zapisywaniu do pliku zmienną $name) pojawia się komunikat błędu: "Parse error: parse error, unexpected '}' in /n/guest.php on line 31" (gdzie 31. linijka to ) Tak samo po dodaniu wpisu
już w drugiej części kodu, tuż po warunku dotyczącym zmiennej $mail, pojawia się "Parse error" ze wskazaniem na odpowiadającą linijkę 93. Gdzie w dodanej funkcji jest błąd, i czy możliwe jest bezkonfliktowe dodanie interesującej mnie funkcji do istniejącej funkcji errorcolor? Zaznaczam od razu, że właściwie nie znam się na php, a wszelkie zmiany w kodach przeprowadzam "metodą prób i błędów" wielokrotnymi przeróbkami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znaki ucieczki
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2006 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki :). Tylko dlaczego wciąż zapisuje się sam nick, ignorując kod < font color ... > ? Nawet po bezczelnym wpisaniu < font color ... > przed nickiem wysyła się sam nick...
|
|
|
![]()
|
|
Ale $nam zastępuje u mnie $name przy zapisywaniu do pliku, tak jak $m zastępuję $mail...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedz w której linii bo ja tego nie widze:
Wyraźnie jest tutaj $name To skąd mam niby wiedzieć co jest nie tak nie widząc kodu ..... Ten post edytował Kuziu 27.02.2006, 16:02:41 -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Oczywiście, ponieważ to jest oryginalny kod przed przeróbkami, w wersji ostatecznej jest tam $nam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 20:10 |