![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Ostatnio pisałem sobie skrypt obsługi logowania. Obsługuje on system rang, domyślnie przyznając każdemu poziom user'a. Potem przez panel administracyjny admin może zmienić rangę użytkownikowi. Zależy mi na waszych sugestiach oraz ewentualnych wskazówkach. W planach mam jeszcze mechanizm zapamiętywania użytkownika za pomocą cookies. Oto kod:
Ten post edytował qbejs 27.02.2006, 13:09:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak mi się wydawało dobrze...Lepiej to wrzucić w zapytanie SQL ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
chodzil mi czemu przepuszczasz to dwa razy przez md5() ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Żeby podwójnie zakodować..tak dla bezpieczeństwa....wiem że MD5 jest bardzo trudny do odkodowania ale md5 chyba nie obciąża serwera więc dlaczego nie ?
|
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem kod....mianowicie dodał obsługę zapamiętywanie usera przez cookies....zapraszam do komentowania i ewentualnych komentarzy ze wskazówkami...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co dajesz komunikat o poprawnym zalogowaniu nie lepiej odrazu przeladowac header .... np do ustawien konta
|
|
|
![]()
|
|
częśc postow zostal rozdzielona i przeniesona do tego tematu:
http://forum.php.pl/index.php?act=ST&f=1&t...t=0#entry236076 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 22:00 |