![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisalem sobie stronke i mam pewnien problem z logowanie. Nie wiem jak to dobrze wytlumaczyc wiec podam linka i powiem o co chodzi
http://is-dzpi.ovh.org/ I jest taki problem z tym logowaniem. Wchodze sobie w moje konto i zeby zobaczyc swoje dane musze sie zalogowac, wiec loguje sie i chodzi mi o to zeby przy logowaniu automatycznie odswiezyla sie strona moje konto. Strona oparta jest na ramkach a system logowania na zmiennych sesyjnych. Nie wiem czy dosc jasno sie wyrazilem jakby cos bylo nie jasne pytac ![]() Przykladowy login:demo haslo:demo Ten post edytował kalpio 26.02.2006, 15:03:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po 1 nie wiem czemu użyasz ramek zamiast tabel. No chyba że chcesz żeby w mniejszych rozdzielczościach pojawiało Ci się 5 suwaków kazdy do innej i w ogole jeszcze kilka innych spraw.
Po 2 jak już się uprzesz to masz parametr do form'a -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parametr form'a mi tu nic nie da bo chce dwie ramki odswiezyc lub cala strone przeladowac
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błagam - nie używaj ramek :/
A co do odświeżania to możesz użyć java script:
reload także powinno działać na dowolnej ramce. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da Ci da i to sporo
TomASS - Gorzej jak ktos wyłączy JS i juz sie nei zaloguje Ten post edytował Kuziu 26.02.2006, 23:13:35 -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Z checia bym nie uzywal ramek tylko nie wiem czy na tabelach uzyskam to co na ramkach i chyba ramki sa wygodniejsze.
|
|
|
![]()
|
|
Z ramkami jest więcej problemow niz korzysci a dodatkowo pod różnymi rozdzielczosciami wszystko sie chrzani.
Na tabelach z php uzyskasz to samo co z ramkami. -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
a przy tabelach mozna by jakos latwo rozwiazac moj problem ? Bo probowalem to co pisaliscie i nic nie dziala znaczy nie jest taki efekt jak ja chce
|
|
|
![]()
|
|
Przy tabelach zwyczajnie byś dał
action="login.php" W nim byś kogos zalogował i dał
i było by po problemie A z tym co pisałem jeśli dasz target="_top" to przeładuje Ci główną stronę -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Sprobuje to przenis na tabele a z typ _top to nie moge uzyc tego bo mi mala ramke do logowania daje na caly ekran i tylko ona jest :/
|
|
|
![]()
|
|
No to tak jak mówię po zalogowaniu przekieruj znów na główną stronę to pojawią Ci się ponownie ramki.
Form _top -> login.php -> header("Location: index.php"); exit(); Podajesz dane form odświeża całość login.php ustawia cookies lub sesje po czym daje header'a na stronę główną, w której już są ramki. Po kłopocie. -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie
Teraz wszsytko gra i gitara ![]() Narazie pozostane przy ramkach, jednak jak wszsytko skoncze to pozniej sprobuje przerobic to na tabele. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
witam nie dostalem w swoim poscie odpowiedzi choc dotycyz sie podobnej sprawy ale inaczej skonstuowanej
chodzi mi o cos takiego ze skrypt powinien cos takiego robic ale niewiem jak temu zaradzic do konca, a wiec : 1 - skrypt pobiera dane z tabeli ( info na ktorej galezi siedzimy) 2 - rysuje punkt na mapa.png 3 - wyswietlana jest owa mapa.png ale w postaci mapy linkow gdzie kazdy link togalax 4 - klikamy jakis link zapisuje sie to do bazy usera i w tym momencie baza ma inna wartosc ale nie jest odswiezone wyswietlanie ![]() mozna zrobic to recznie ale ma to nastąpic odrazu po kliknieciu linka czy klikamy mapa odrazu sie odswieza i rysuje punkty te co trzeba w danym momencie w skrocie wyglad kodu: rama.php tu mamy tabele a w nich include'mapa.php' mapa.php ma w sobie mape przyciskow oraz jako obrazek wczytuje sie map_rys.php3 jeszcze do tego nie doszedlem ale po kliknieciu danego linka w mapie powinno otworzyc sie okienko w drugiej tabelce a tam mozliwosc schowania mapy a zarazem wejscie do dzialu i wyswietlenie nowego serwisu w glownej tabeli czyli tam gdzie byla mapa + dodatkowe okienko z chat/box czy tam forum lub innym modulem ![]() Dziekuje |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:01 |