![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt ten ma za zadanie pobieranie ogloszen uzytkownika w formie
nazwa- opis- [] -checkbox [buttom] uzytkownik poprzez pole checkbox moze zaznaczyc ktore ogloszenie ma byc usuniete. Jednak skrypt ten nie dziala poprawnie! Plik pierwszy ogloszenia.php: ------------------------------ [php:1:508fee4ba8]<?php session_start(); if(session_is_registered("login")) { $lacz=mysql_pconnect(); if(!$lacz) { echo "error- brak polaczenia z db!"; exit; } if(!mysql_select_db("baza")) { echo "error- nie mozna wybrac odpowiedniej tabeli!"; exit; } $pytanie=mysql_query("select nazwa, opis from tabela where login='$login'"); if(!$pytanie) { echo "error- nie mozna pobrac danych z bazy!"; exit; } else { require("ogloszenia_body.php"); echo '<form action="usun.php" method=post>'; echo '<input name=usun src="usun.png" type=image></form>'; <?php[/php:1:508fee4ba8] Plik drugi ogloszenia_body.php: ------------------------------ [php:1:508fee4ba8]<?php session_start(); $ilosc=mysql_num_rows($pytanie); while($baza=mysql_fetch_array($pytanie)) { $nazwa=$baza['nazwa']; $opis=$baza['opis']; echo '<form name="tabela" action="usun.php" method=post>'; echo '<table><tr>'; echo '<td>Nazwa</td>'; echo '<td>' .$nazwa '</td>'; echo '<td>Opis</td>'; echo '<td>' .$opis '</td>'; echo '<td><input type=checkbox name="usun_mnie[]" value="opis"></FORM></td>'; } <?php[/php:1:508fee4ba8] Plik trzeci usun.php: ------------------------------ [php:1:508fee4ba8]<?php session_start(); if(!$usun_mnie) { echo "error- nie masz ogloszen do usuniecia!"; exit; } else { if(count($usun_mnie)>0) { foreach($usun_mnie as $opis) { if(!mysql_query("delete from baza where login='$login' and opis='$opis'")) { echo "error- nie mozna usunac ogloszenia!"; exit; } } } } <?php[/php:1:508fee4ba8] w którym pliku ma byc zdefiniowane form: w drugim czy trzecim? ?>[/php] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:38 |