![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Mam problem z policzeniem ilosci zwroconych z bazy rekordow. Ponizej wklejam kawalek kodu:
Jezeli stosuje:
Dostaje komunikat: "Notice: Trying to get property of non-object in <sciezka>" A jezeli:
Dostaje: "Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in <sciezka>" Czy ktos moglby mi pomoc w policzeniu ilosc zwracanych wynikow? Jak widac jestem poczatkujaca. Z gory dziekuje za wszelkie sensowne odpowiedzi. Uzywam php 5 i MySQL 5. Pozdrawiam, J. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co wiem to:
mysql_affected_rows('nazwa_polaczenia') zwraca ilosc wierszy objetych dzialaniem zapatytania. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
blednie zalozylas ze udalo ci sie utworzyc obiekt: new mysqli... to ci zwraca false.
http://pl.php.net/manual/en/function.mysqli-connect.php masz tam przyklad z obslugą bledow. wykonaj go a bedziesz wiedzial co masz źle -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(nospor @ 2006-02-25 15:05:08) blednie zalozylas ze udalo ci sie utworzyc obiekt: new mysqli... to ci zwraca false. Nie, polaczenie chyba nie zwraca mi false. W skrypcie uwzglednilam wypisywanie bledu jezeli polaczenie byloby trefne. Podajac kod w pierwszym poscie nie chcialam go zasmiecac, wiec pominelam sprawdzanie polaczenia. Jeszcze raz wkleje tym razem caly:
W pliku config.php przechowywane sa dane do bazy (host, uzytkownik, haslo, nazwa bazy) i na pewno sa z niego dobrze czytane, bo bez problemu mozna je wypisac. Czy mozliwe, ze problem jakims cudem tkwi w konfiguracji php? Mam raczej wszedzie domyslne ustawienia. Ten post edytował Jen 25.02.2006, 14:21:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przepraszam, za szybko czytalem. Zapytanie nie zwraca ci wyniku, lecz false.
Daj tak:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzieki! W bledzie pojawil sie komunikat, ze zastosowany uzytkownik nie ma uprawnien dostepu. Zmienilam na roota i smiga. Przejrze prawa dostepu dla tego uzytkownika, ktorego uzywalam wczesniej. Nie domyslilabym sie, ze problem moze tkwic w uprawnieniach. Thx raz jeszcze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:25 |