Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Formularz
-Weqs-
post 24.02.2006, 23:18:14
Post #1

Goście

Witam, mam formularz, których domyślne wartości pól są pobierane z MySQL:
  1. <?php
  2. echo '<form method="post" action="admin.php?action=edytuj_newsy&id='.$query_data['0'].'">
  3. Autor: <input type="text" name="autor" value="'.$query_data_edit['1'].'"><br />
  4. Temat: <input type="text" name="temat" value="'.$query_data_edit['2'].'"><br />
  5.  Tresc: <input type="textarea" name="tresc" value="'.$query_data_edit['3'].'"><br />
  6. <input type="submit" value="Edytuj news"></form>';
  7. ?>

Chodzi o to, że ma to być formularz do edycji danych i jeżeli koleś zmieni "autora" oraz "temat", ale przykładowo zapomni o "treść", to chcę żeby wyświetliło ponownie formularz, z nowymi danymi, które jednak nie zostały jeszcze dodane do MySQL, bo przecież brakuje wartości jednegi pola. Mam właśnie problem z tym, żeby wyświetlić nowe wartości (czyli np po zaakceptowaniu formularza zamiast $query_data_edit['1'] ma byc $_POST['autor'] exclamation.gif ). Jak to zapisac w value najprościej, najefektywniej?

Mam nadzieje, że to o co mi chodzi jest proste do zrozumienia. Przykładowo na tym forum,kiedy edytujemy ustawienia konta to najpierw pojawia sie nam formularz z dotychczasowymi danymi, a później jeżeli je zmienimy, ale popełnimy błąd, to formularz pojawia się ponownie, ALE wpisane wczesniej wartosci sa nadal w formularzu i wystarczy tylko dopisac brakujace pola i nie trzeba wszystkiego robic od poczatku... tak tez chce zeby bylo u mnie. Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
- Weqs   Formularz   24.02.2006, 23:18:14
- - Kuziu   [PHP] pobierz, plaintext <?php if(!iss...   24.02.2006, 23:43:12
- - TomASS   Możesz zrobić walidację przy pomocy JavaScript. ...   24.02.2006, 23:43:13
- - jaco   na przykladzie posta isset zawsze true Ja bym zr...   24.02.2006, 23:51:15

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:15