![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jakoż mam kolejny problem prosiłbym o pomoc, mam pole INT(2) `energy` i chciałbym, aby jego maksymalna wartość wynosiła 20. jak to mogę zrobić? tabeli jeszcze nie stworzyłem pozdrawiam. Lars ![]() -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmmm
ale czym wpisujesz dane do MySQL'a ? Jeśli PHPem czy czymś podobnym to poprostu sprwadz wartość przed wykonaniem zapytania. A jeśli czysto w konsoli i sam sie boisz ze popelnisz błąd to możesz chyba pokombinować z IF'ami MySQL - IF Ale to wydaje mi się bez sensu, bo zazwyczaj dane do bazy wrzucasz jakaś aplikacją czy skryptem.
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php...moge sprawdzic przed dodaniem ale gdyby bylo (chyba
ze jest) cos takiego w MySQL bylo by to wygodniejsze znacznie niż milion if'ów. dziekuje za odpowiedz pozdrawiam ![]() -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Skąd: w-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:07 |