![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niedawno z ciekawosci zajalem sie tematem tworzenia stron internetowych.
I mam pytanie dotyczace systemow CMS. Czy majac gotowa stronke mozna ja polaczyc z jakim cms, czy tez juz na poczatku projektowania trzeba uwzglednic CMS. Jetsem na etapie tworzenia strony, ktora bedzie posiadac system newsow, galerie, kinge gosci i forum i wiadomo, ze chcialbym "scentralizowac "system zarzadzania tym wszystkim. Czy z pomoca moze przyjsc system CMS, jezeli strona (fundamenty) jest gotowa? Pytam sie z ciekawosci o ten rodzaj systemow, bo slyszalem wiele pochlebnych opini o nich, a sam fakt mozliwoscia zarzadzania wszystkim z jednego poziomu bardzo ulatwia prace. Do powyzszej stronki myslalem caly czas, zeby samemu utworzyc panel admina, napisac lub zmodyfikowac skrypty newsow galerii itp i za pomoca sesji zarzadzac wszystkim, ale jezeli bardzo pmocny okazal by sie jakis CMS to moze wybral bym latwiejsza droge:). Dzieki za odp. -------------------- To cholerne wino pozbawia mnie myślenia
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Niedawno z ciekawosci zajalem sie tematem tworzenia stron internetowych. Niedawno się zająłeś i bierzesz się za zarzadzanie treścią ? Może najpierw podszkolić się trochę trzeba ? -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem ambitny.
zreszta jestem w stanie sam wykonac prosty system zarzadzania ale zrobienie tego nie , pytam sie tylko z ciekawosci -------------------- To cholerne wino pozbawia mnie myślenia
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2002 Skąd: Gorzów Wlkp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Pytając sam odpowiadasz na swoje pytanie - tak w Twoim przypadku najlepiej będzie skorzystać z gotowego, dobrze napisanego systemu CMS i "zespolenie" go z już istniejącą stroną - mówiąc o "zespoleniu", połączeniu, sprzęgnięciu itd, mam na myśli wykrzystanie gotowych elementów CMS'a na Twojej stronie i zarządzanie nimi z poziomu gotowego panelu administracyjnego. Elementy które wymieniłeś oferuje większość opensource'owych CMS'ów napisanych w php. pozdrawiam anas ps. jeśli chodzi o jakieś konkretne rozwiązanie to google -> php cms. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:30 |