![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pomysł co do mini-upgradu forum. Może to jest głupie... ale oto on:
Moglibyście (admini forum.php.pl) dodać pod wyszukiwarką "Google" ( ta pod "Mój profil" "moje wiadomości" itp. wyszukiwarkę dotyczącą funkcji w php Chodziłoby tylko o dodanie kolejnego inputa i buttona, które odsyłałyby search do php.net.pl Nie dośc, że ułatwiłoby to pracę - ludzie nie zadawaliby głupich pytań, tylko odrazu wpisywali search o funkcje (bo głównie ostatnio takie są posty). Ja np. gdy widze kod jakiegoś skryptu lubię wiedzieć co ta funkcja takiego robi. Zaznaczałoby się poprostu funkcje copy & paste do wyszukiwarki. To byłoby szybkie i proste. Ja osobiście jestem zbyt leniwy żeby wpisać php.net.pl i tam poszukać.... ![]() Co o tym sądzicie? PS. Możnaby to rozwiązać stosując graficznie wplecioną wyszukiwarkę - tzn wybierałoby się przez selecta wyszukiwarke (mogłoby być kilka) no i wio ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja wole
http://127.0.0.1/manuals/php/index.functions.html sciagam manuala z php.net instaluje (rozpakowuje) i uzywam quick searcha w operze ("/" i wpisuje kolejne litery -- znalezienie Simplexmla to [/] "lexml" ![]() ![]() Jedyna wada -- problemy z podaniem linka do funkcji ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eee tam. głupie. A czy to ma auto-update zawartości?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze nie, ale wystarczy prosty skrypcik
wget + tar + mv + cron (co tydzien) ![]() Zalety: szybkosc (no chyba ze masz lacze >= 1Mbit), niezaleznosc od zewnetrznego serwisu. To tylko moje zdanie... -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W FF jest takie cos jak wyszukiwarka w prawym gornym rogu. Mozna tam dodac sobie wdodatkowa wyszukiwarke. Ja dodalem manuala ;p
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro o wyszukiwarkach to postrzelony jest pomysł obowiązku rejestracji, aby korzystać z wyszukiwarki obecnej.
-------------------- NIE TRZEBA BYĆ ŚWIETYM, ABY RATOWAĆ ŻYCIE - WYSTARCZY BYĆ CZŁOWIEKIEM!
------------------------------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
itsme - nie wiem, co tak naprawdę napisałeś, albo co chcialeś napisać.
A wyszukiwarka jest zablokowana z bardzo prozaicznego powodu - bardzo obciąża bazę, a zezwolenie na korzystanie z niej przez niezalogowanych automatycznie otwiera do niej dostęp bootom i atakom mającym za zadanie zablokować naszą bazę. Chyba że ktoś ma ochotę wpisywać token przed wyszukiwaniem... Dla osób niezalogowanych jest wyszukiwarka z google. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(DeyV @ 2006-03-07 07:55:38) itsme - nie wiem, co tak naprawdę napisałeś, albo co chcialeś napisać. A wyszukiwarka jest zablokowana z bardzo prozaicznego powodu - bardzo obciąża bazę, a zezwolenie na korzystanie z niej przez niezalogowanych automatycznie otwiera do niej dostęp bootom i atakom mającym za zadanie zablokować naszą bazę. Chyba że ktoś ma ochotę wpisywać token przed wyszukiwaniem... Dla osób niezalogowanych jest wyszukiwarka z google. http://polish-59002929039.spampoison.com/ ![]() -------------------- NIE TRZEBA BYĆ ŚWIETYM, ABY RATOWAĆ ŻYCIE - WYSTARCZY BYĆ CZŁOWIEKIEM!
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I co myslisz że to zapobiegnie nadmiernemu obciążeniu bazy? Nie mam nic przeciwko samej inicjatywie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Ale zaraz - chyba dałem się zasugerować.
Właśnie sprawdziłem, i okazało się, że już od jakiegoś czasu szukarka dostępna jest dla wszystkich. Tak więc RAFpl - nie wiem o czym mówiłeś. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja np. używam nakładki na IE o nazwie Maxthon Browser i w niej jest opcja "szybkiego szukania" - wpisuje w linijce adres "g szukana fraza" i szuka na google - zrobiłem sobie szukanie w php - "php szukana_funkcja". A wyszukiwarka na php.net jest pod adresem:
http://pl.php.net/search.php?pattern=%us&show=quickref gdzie %us to szukana fraza ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(DeyV @ 2006-03-07 13:29:34) Ale zaraz - chyba dałem się zasugerować. Właśnie sprawdziłem, i okazało się, że już od jakiegoś czasu szukarka dostępna jest dla wszystkich. Tak więc RAFpl - nie wiem o czym mówiłeś. Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś była zablokowana dla gości. Stąd mam kilka kont na php.net, bo ciągle zapominam hasełka ;]. No, ale skoro nie ma problemu to ok =]. -------------------- NIE TRZEBA BYĆ ŚWIETYM, ABY RATOWAĆ ŻYCIE - WYSTARCZY BYĆ CZŁOWIEKIEM!
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O jakiej wyszukiwarce jest mowa o tej: http://forum.php.pl/index.php?act=Search&f=7 czy o tej: http://php.net/ bo już zgłupiałem :|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(sztosz @ 2006-03-07 20:52:46) O jakiej wyszukiwarce jest mowa o tej: http://forum.php.pl/index.php?act=Search&f=7 czy o tej: http://php.net/ bo już zgłupiałem :| No właśnie ten pierwszy link jest sporem =], a raczej był. BTW. Teraz mam zamiar na stałe korzystać z tego konta -uczestniczyć w życiu forum (tym razem dopisałem hasło do listy ;] ). Wcześniej skasowały mi się po awarii maile z klienta pocztowego. Ten post edytował RAFpl 8.03.2006, 10:16:32 -------------------- NIE TRZEBA BYĆ ŚWIETYM, ABY RATOWAĆ ŻYCIE - WYSTARCZY BYĆ CZŁOWIEKIEM!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:40 |