![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ilość tabel:
15 Ilość wpisów w całej bazie: obecnie 170.000 (sto siedemdziesiąt tysięcy ![]() ![]() myślę, że na około 500.000 się skończy albo i nie ![]() obecnie baza zajmuje ~14MB Najbardziej skomplikowane zapytanie: JOIN z 5 tabel - można powiedzieć, że ono jest praktycznie jednym z głównych zapytań Co polecacie MySQl czy PostgreSQL do czegoś takiego ![]() ![]() Słyszałem praktycznie opinie podzielone... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Co będzie szybsze, bardziej wydajne - ogólnie lepsze Szybsze -> MySQL Lepsze -> PostgreSQL |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pg bedzie lepszy dla takich zlaczen, wydaje mi sie ze szybsze, bo mysql juz od 4 tabel troche zle sobie radzi.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MySQL jest dobre ale nie do wyciągania dużej ilości danych. Przechowywać można bardzo dużo, ale nigdy nie działa na tyle sprawnie jak PG.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nasty_psycho:
BO ? @EsTeL: Zobacz co piszą zawodowcy i sam wybierz: MySQL vs. PostgreSQL PostgreSQL vs MySQL: Which is better? i wiele innych także w języku polskim POWODZENIA -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:41 |