![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak najlepiej policzyć rekordy dla jednego USERA.. mam tabele Produkty, w której jeden USER moze miec wiele produktów przypisanych do jednej kategorii
produktID(auto) - userID - CategoryID - NazwaProd 1 - 15 - 45 - ik 2 - 15 - 45 - dsf 3 - 15 - 89 - sdkjf i jak najwydajniej policzyć poszczególną ilość elementów.. zastosować kilka COUNT?? aa zapomniałbym do zapytania dojdzie pewnie INNER JOIN bo na podstawie CategoryId będę pobiearał nazwę kategorii -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- ilosc produktów dla kazdego z userów - ilosc produktów dla usera o id = 1 i poszczegolnych katsów. moze zawierac bledy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NTF
przenoszę na Bazy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie do konca tak, bo musze zwrócić ilosc produktów, ale z podziałem na kategorie
-------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no, to to drugie zapytanie w sam raz.
|
|
|
![]()
|
|
a jak wyświetle wyniki potem??
chodzi mi o podział grupy? pasowałoby mi, zeby zwrócił mi tablice:
-------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Hmm... działa... ale..
I otrzymuje wtedy ilość poszczególnych produktów z uwazględnieniem ich przynależności do kategorii, ale.. nie wiem do jakiej kategorii. Jak wyświetlić informacje gdzie zobacze ile jest produktów należących do jakiejś kategorii?? -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:08 |